I väntan på omstarten av Elite News har vi på CtrlAltElite valt att samla de nyheter vi anser är mest intressanta, viktiga och läsvärda under veckan som gått. Detta blir återkommande tills vidare. Har du något tips du vill vi ska skriva om eller vi missat? Maila oss på Elite News.

Denna vecka:
– Capcom för diskussioner kring Onimusha serien
– Tom Clancy’s The Division får öppen beta nästa torsdag
– Metal Gear V tillägg innehåller 3 nya kartor till Metal Gear Online samt Quiet som spelbar karaktär
– När börjar och slutar Hitman betan
– Titanfall 2’s story kampanj ska blanda vetenskap och magi
– RPG äventyret Sword Coast Legends kommer till PlayStation 4 och Xbox One i vår
– Rösta på det spelet du vill ska vinna nästa månads PSN PLUS
– Rocket League släpps till Xbox One nästa onsdag

Onimsuha

Capcom för diskussioner kring Onimusha serien

Minns ni den galna samuarien i Onimusha-serien som var omåttligt populär till Playstation 2? Capcom håller just nu på och pratar med Yoshinori Ono  som tidigare arbetat som producent på en mängd Capcomspel, däribland som sound manager till Onimusha-serien, men han var även en del av orginalspelet Street Fighter. En mycket välkommen teaser med andra ord.

 

newdivisionbeta

Tom Clancy’s The Division får öppen beta nästa torsdag

Några på redaktionen har redan smygtestat Tom Clancy’s The Division och delat med sig av detta under en stream för er. Men torsdagen den 18:e Februari får ni själva chansen att pröva på spelet innan release. Det är nämligen då den öppna betan går av stapeln, men den 18:e är det bara Xbox One-ägare som får tillgång till betan. PC och PS4-ägare måste vänta till den 19:e februari. Betan är öppen under helgen. Spelet sägs ha release den 8:e Mars, vilket inte är allt för långt bort, och vi på redaktionen börjar redan peppa rejält!

 

Mgsvquitdlc

Metal Gear V tillägg innehåller 3 nya kartor till Metal Gear Online samt Quiet som spelbar karaktär

Konami släpper ett nytt expansions-paket till Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain’s flerspelarläge, Metal Gear Online. Den nya expansionen är tänkt att lanseras i Mars, där vi kommer få tillgång till tre nya kartor samt en ny spelbar karaktär vid namn ”Quiet”. Inte nog med det kommer vi efter detta DLC även få tillgång till möjligheten att ”Strike a pose” när helst vi vill. Dessa poser kan vara allt ifrån arga miner till att glatt stå och dansa på plats. Priset kommer ligga på 3,99 Euro (Ungefär 45 kronor), varav de nya pose-paketen kommer ligga på dryga 1,99 Euro (ungefär 25 kr) för den som känner för att tömma plånboken för att virtuellt kunna dansa!

 

hitmanbeta

När börjar och slutar Hitman betan?

Det nya Hitman-spelet kommer att hålla en beta för alla förhandsbokare så tidigt som idag (Fredag 12:e Februari) och sträcka sig till den 15:e Februari. Betan erbjuder spelaren en typ av prologue där vi kommer få testa det omtalade Contracts-läget. Spelet släpps i sin helhet den 11:e Mars, och det du nu kommer att samla på dig under betan kommer inte att följa med till spelets release, utan nu får vi möjlighet att få testa på spelets grund i princip. Betan för förhandsbokningar sker både på PlayStation 4 och PC via Steam.

 

Titanfalliinews

Titanfall 2’s story kampanj ska blanda vetenskap och magi

Titanfall 2 som är under utveckling lovar spelaren en häftig kampanj där vi kommer få stöta på en härlig mix av vetenskap och magi, på ett sätt som ännu inte gjorts tidigare. Det är i alla fall vad EA lovat oss, och något vi kommer få uppleva i Mars månad 2017. Vad exakt dom menar återstår och se, men det kan onekligen bli intressant.

 


swordcoastlegendsnews

RPG äventyret Sword Coast Legends kommer till PlayStation 4 och Xbox One i vår

Sword Coast Legends är ett spel som funnits till PC och Linux ett par månader, och kommer i vår att lanseras till Playstation 4 och Xbox One. Spelet är ett partybaserad RPG och utspelar sig i Dungeons & Dragons-miljön Forgotten Realms. Det här är också ett spel som vi på redaktionen ser fram emot att få pröva på.

 

psnvote

Rösta på det spelet du vill ska vinna nästa månads PSN PLUS

Ett välkommet inslag är möjligheten för alla PSN-användare nu mer får möjlighet att rösta på ett av tre spel som kan bli gratis att ladda ned i början av kommande månad. Just nu står det mellan Action Henk, Assault Android Cactus samt Broforce. Två av dessa tre titlar har även vi recenserat, så passa på och läs dem, sen slänger ni in en röst på just ert favoritspel.

 

Rocket League släpps till Xbox One nästa onsdag

Spelet som älskas av i princip alla är det revolutionerande Rocket League som blandar fotbollsspel med Carmageddon, fast utan att döda varandra. Det går ut på att få in en gigantisk fotboll i motståndarens mål. Spelet har sedan tidigare funnits på både PC och PS4, men släpps nästa Onsdag den 17:e Februari till Xbox One.

 

GameTrailers stänger ned sin verksamhet

För 13 år sedan startades GameTrailers, en hemsida helt fokuserat på att leverera speltrailers för kommande spel. De hade som mål att revolutionera hela speljournalistbranchen, vilket de också har gjort. Majoriteten av journalistiken är i dag i videoformat. Branschen hade inte sett ut som den gör idag om det inte vore för GameTrailers.com. På sin Facebooksida har man skrivit ett avskedsmeddelande som ni kan läsa både här nedanför och på deras facebooksida.

Tack för allt, GameTrailers.

 

Våra streams denna vecka:

Rainbow Six Siege:

Unravel:

Dungeon Defenders II:

Gigantic Beta: