Spelinformation

 • Testad plattform: PlayStation 4
 • Utvecklare: Naughty Dog
 • Utgivare: Sony Computer Entertainment
 • Genre: Actionäventyr | Tredjepersonsskjutare
 • Antal spelare: 1 Offline
 • Finns till: PlayStation 4
 • Släpps: 2015-10-09

 

Ännu en remastrad version på marknaden. Denna gången är det den mycket omtalade Uncharted trilogin som släppts! Jag har aldrig ägt ett Playstation innan jag köpte mitt Playstation 4. Därav har jag aldrig tidigare spelat Uncharted spelen. Efter att ha hört så extremt mycket bra om spelen bestämde jag mig för att haffa The Nathan Drake Collection när vi fick in det till redaktionen. Hur mycket nytt innehåller The Nathan Drake Collection? Undrar du om det är värt att köpa om du redan har spelen till PS3? Spana in videorecensionen eller läs vad jag tycker om denna nyutgåva.


Det första vi möts av i
Uncharted: The Nathan Drake Collection är en startmeny där vi får välja vilket av de tre Uncharted spelen vi vill spela. Vi startar ettan lite snabbt så ni får se. I de här menyerna är inget utöver det vanliga, utan de olika rubrikerna talar för sig själva. Inne på kapitel ser vi hur många skatter vi tidigare har hittat. Här har vi även möjlighet att välja svårighetsgrad och spelläge. Det finns 2 spellägen att välja mellan; kampanj och speed run. Speed run är nytt i Uncharted serien och går alltså ut på att klara kapitlet så fort som möjligt. Denna tiden går att jämföra med dina vänners tid och jag misstänker att jag inte är ensam om att alltid försöka slå ens vänners rekord.

UnchartedNDCtxtscrnone

Bluepoint har arbetat flitigt med att snygga till alla tre spelens grafik.

Utvecklaren Bluepoint, som ligger bakom The Nathan Drake Collection, har arbetat flitigt med att snygga till alla tre spelens grafik. Skulle man vilja jämföra de tidigare spelen med de i Nathan Drake Collection så finns det riktigt bra klipp på Youtube för just detta.

Ännu en ny funktion i spelserien är spelarnas möjlighet att ta fotograferingar. Dessa kan spelarna ändra vinkel på, ställa in vilket avstånd som ska ha fokus, lägga till filter, lägga till ramar samt ett antal andra redigeringar. Varför inte ta ett kort på de underbara och oerhört omväxlande miljöerna i spelen! En stunden kanske du chillar i Himalayas snötäckta berg, andra stunden kanske du tar en promenad i en öken, eller tågluffar genom en djungel?

UnchartedNDCtxtscrntwo

Jag är också lite överraskad över hur mycket action spelen bjuder på,

Som ny i Uncharted världen så är jag personligen imponerad över hur utvecklaren har lyckats göra spelen spännande hela vägen genom spelserien. Jag är också lite överraskad över hur mycket action spelen bjuder på, då jag trodde att det skulle vara mer pussel i tempel eller liknande. Inget nytt här i Nathan Drake Collection om jag har förstått rätt. Vad jag personligen saknar är ett multiplayer läge. Nu är inte Uncharted serien känd för sin multiplayer men jag tycker ändå att det hade varit en trevlig funktion i spelet.

Uncharted serien bjuder på just de äventyr vi drömde om efter att ha sett Indiana Jones för första gången. Tycker jag att spelet är värt att köpa? Absolut! Även om du har alla tre spelen till Playstation 3 så är den här spelsamlingen ett måste. Nu väntar vi ivrigt på Uncharted 4 som släpps i vår.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

8

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

8

Hållbarhet

8

Plus

 • 3 spel i 1
 • Handlingen
 • Den förbättrade grafiken
 • Miljöerna

Minus

 • Halvbuggigt
 • Saknaden av multiplayer