Spelinformation

 • Testad plattform: Windows
 • Utvecklare: ColePowered Games Ltd.
 • Utgivare: ColePowered Games Ltd.
 • Genre: Indie | Strategi
 • Antal spelare: 1-2 Offline | 2 Online
 • Finns till: iOS | OS X | Windows
 • Släpps: 2015-09-23

 

Concrete Jungle är en blandning av stadsbygge och kortleksbyggande, storyläget är helt röststyrt. Det är ett spel som påminner om klassikern Sim City, där man ska bygga och underhålla en stad. Spelet påminner även om klassikern Tetris. Detta spel är inte enkelt må jag erkänna, jag fastnade en hel del gånger. Men jag fortsatte att testa tills jag löste det och gjorde klart uppdraget. Spelet är väldigt beroendeframkallande och man vill gärna testa om och om igen. Fast ju mer du går upp i level desto svårare blir det och man får även fler nya kort.

Concretejungletxtscrnone

Syftet med spelet är att skapa mer utrymme för fler byggnader genom att tömma bostadskvarter och samla poäng från dina invånare

I din kortlek har du utvalda kort som du kan använda för att sätta ut byggnader. De byggnader som du sätter ut kommer att påverka omgivningarna på olika sätt. Syftet med spelet är att skapa mer utrymme för fler byggnader genom att tömma bostadskvarter och samla poäng från dina invånare. Klaras det inte av, så måste det dras ett liv och har du använt upp alla liv, så förlorar man – vilket är uppenbart. Men det går att samla liv. Det gör du enkelt genom att samla poäng och genom det så fylls ett litet hjärta upp och när det är fullt så har man skaffat ett till liv. Olika kort gör olika saker, vissa samlar ihop poäng, vissa delar ut dem och vissa tar bort poäng. Allt eftersom din stad växer läggs det till nya och bättre byggnader i din kortlek.

Eftersom du får möjlighet att förbättra din kortlek från de över 200 olika kort det finns så ställs det högre krav på dig från dina invånare. Allt från att de vill ha fler skolor till fler parker. Du kommer även oavsiktligen att hamna i den situationen där du motsätter dina egna byggnadsbeslut, eftersom du märker att du inte har tillräckligt med poäng i en viss kolumn.

Concretejungletxtscrntwo

Du kan välja mellan 8 olika karaktärer att spela, där alla har olika spelstilar och kort.

En valmöjlighet är att spela mot andra spelare eller mot datorn i ett tufft stadsbygge, där du ska placera byggnader i turordning och samla poäng från dina invånare. Du kan välja mellan 8 olika karaktärer att spela, där de alla har olika spelstilar och kort. Men låt dig inte luras av din datorstyrda motståndare, även om den verkar snäll och trevlig så är det en tuff match att spela. Du kommer att märka att datorn snabbt får ett övertag om man inte är på sin vakt, men det är bara att kämpa på och vara lika jäklig tillbaka.

Jag blev glatt överraskad över hur snyggt spelet var och alla små detaljer som skaparna hade lagt dit. Allt från de fräscha karaktärer som guidar dig genom spelet till de olika designerna på byggnaderna. Även det sköna soundtracket gladde mig väldigt mycket. Ett väldigt kul och underhållande spel som jag verkligen tycker att fler ska testa!

Concrete Jungle

9

Grafik

8

Ljud

9

Spelbarhet

10

Hållbarhet

9

Plus

 • Lätt att spela ett snabbspel i kaffepausen
 • Härliga karaktärer att spela mot
 • Snyggt upplagt spel
 • Roligt och beroendeframkallande
 • Grym uppgradering från äldre liknande spel

Minus

 • Inga online motspelare
 • Att förlora mot datorstyrda spelare är väldigt tröttsamt