EA SPORTS FIFA 16 NU I BUTIK

Nytt rekord. 6.4 miljoner spelade demoversionen på konsol och PC

Stockholm, Sverige – 24 september, 2015 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) meddelade idag att EA SPORTS™ FIFA 16 nu finns att köpa i svenska spelbutiker och på webben. FIFA 16 beskrivs av brittiska Digital Spy som “en imponerande best till spel som är laddat med officiella ligor och licenser, spellägen och andra små detaljer som verkligen kryddar matchdagen”. Amerikanska EGM skriver “…en oöverträffad fotbollssimulation som är bättre än FIFA 15 på varje punkt”. Med förbättringar i varje lagdel och helt nya sätt att spela på kan fansen nu uppleva det vackra spelet i FIFA 16.

“Det har varit en helt otrolig upplevelse att se hur många fans som redan spelat FIFA 16 via EA Access och vår demoversion”, säger Nick Channon, Senior Producer, EA SPORTS FIFA. “Vi är mycket glada över den feedback vi hittills fått, speciellt angående den balanserade spelupplevelsen. Och när spelet nu släpps över hela världen skiftar vi fokus och koncentrerar oss på att kunna leverera branschens bästa livetjänster”.

6,4 miljoner (nytt rekord) spelare har laddat hem demoversionen under de 10 dagar den funnits tillgänglig. FIFA Ultimate Team™ Draft, det nya sättet att spela FIFA-seriens mest populära spelläge har varit en favorit bland fansen, och 13 miljoner matcher har spelats via EA Access och i demoversionen.

FIFA 16 levererar en balanserad, autentisk och spännande fotbollsupplevelse som låter användarna spela på sitt sätt på en högre nivå. Med innovativa gameplay-funktioner kan FIFA 16 levereraConfidence in Defending och Control in the Midfield som ger spelarna alla de verktygen de behöver för att skapa fler magiska fotbollsögonblick än någonsin tidigare. FIFA Ultimate Team, det mest populära spelläget, introducerar nu FIFA Ultimate Team Draft, ett nytt sätt för fansen att sätta sina lagbyggarkunskaper på prov och spela med några av världens bästa fotbollsspelare. Dessutom har vi lagt till två nya funktioner i karriärläget – försäsongsturneringar och spelarträning – som säkerställer en djupare och mer autentisk karriär, oavsett om man spelar som manager eller proffs.

För mer information om funktionerna FIFA 16 se: www.easports.com/se/fifa.

Källa: Electronic Arts Pressrelease