För ungefär två veckor sedan gjorde vi ett inlägg på facebook, där vi lovade att ge er läsare mer info angående Star Wars Battlefront betan så fort vi visste mer. Idag skrev Mathew Everett, Star Wars Battlefront Community Manager, ut lite mer info på Battlefront bloggen. Han skriver bland annat att Battlefront betan kommer att innehålla både offline och online läge. Vi kommer att kunna spela Co-Op och split screen Co-Op oavsett vilken plattform vi spelar på. Betan kommer att finnas tillgänlig till Playstation 4, Xbox One och via Origin på PC.

De online mutliplayer lägen vi kommer att få möjlighet att testa i betan är Walker Assault on Hoth som vi har fått se gameplay på, och nyannonserade spelläget Drop zone. Drop zone är ett King of the Hill liknande spelläge där pods slumpmässigt kommer att landa någonstans på kartan. Detta är spelläge är en 8 mot 8 match. Bägge lagen kommer att försöka ta kontroll över dessa pods genom att snabbt ta sig dit för att ta över den. Ta över fem pods och ditt lag har vunnit, eller håll majoriteten av podsen i 10 minuter. Om online multiplayer inte är  något för dig så kan du alltid testa betans Survival Mission läge. Här kan du ensam eller tillsammans med en vän online, eller lokalt försöka överleva på Tatooine.

swbftatooinetxtone

Nu undrar ni säkert hur ni får en nyckel till denna betan. Det är faktiskt så här, betan kommer att vara öppen för alla! Något datum på när betan startar är ännu inte bestämt. Men håll ögonen öppna under oktober. Utvecklarna kommer också att spela betan och säger att vi ska hålla utkik efter dem, då de har några coola saker planerade.

Personligen tror jag inte att jag kan vara mer taggad för Battlefront just nu. Nu vill vi bara ha ett datum! Vi på CtrlAltElite kommer att skriva ut det så fort det blir klart så stay tuned! Vi får kolla igenom Star Wars Battlefront Multiplayer Gameplay videon några gånger till innan betan! Ska ni spela betan? Kommentera längst ner på inlägget hur taggade ni är!

Källa: Battlefront bloggen