Imorgon (11 september) släpps Super Mario Maker. Den här gången handlar det dock inte bara om att spela, utan även om att skapa egna banor och dessutom dela med sig av dem till övriga världen. Detta blir första gången som spelare världen över kan skapa helt egna Super Mario-banor i ett Super Mario-spel.

Inte nog med det. Den 13 september fyller Super Mario 30 år. För det var då det första Super Mario-spelet släpptes i Japan. Så Super Mario Maker är en viktig del av vårt firande av just Super Mario. Tänk att hela 30 år passerat sen Mario gjorde entré som Super Mario.

Spana in klippet där Super Marios skapare Shigeru Miyamoto svarar på frågor om myter om Super Mario.

De paket som släpps i butik imorgon är:

  • Super Mario Maker Wii U Premium Pack

Det här paketet innehåller en svart Wii U, ett fysiskt exemplar av Super Mario Maker, en inbunden art book samt en ”Classic Colours Mario”-amiibo från Mario 30th Anniversary Collection.

  • Super Mario Maker Limited Edition Pack

Det här paketet innehåller ett fysiskt exemplar av Super Mario Maker, en inbunden art book samt en ”Classic Colours Mario”-amiibo från Mario 30th Anniversary Collection.

  • Super Mario Maker Standard Edition Pack

Det här paketet innehåller ett fysiskt exemplar av Super Mario Maker samt en inbunden art book som visar några av de ändlösa möjligheterna som Super Mario Maker har att erbjuda.

För mer information om Super Mario Maker besök gärna hemsidan

Nintendos Line-up för höst-vinter ser även den fin ut. Både till Wii U och Nintendo 3DS finner du en stabil ström av spel. Du hittar bland annat Super Mario, The Legend of Zelda, Star Fox och Animal Crossing. Du hittar också nya amiibo och olika bundlar att samla på. flera spel har nu fått ett exakt releasedatum. Star Fox Zero och Mario Tennis: Ultra Smash släpps den 20 november, Xenoblade Chronicles X den 4 december.

Källa: Bergsala/Nintendo Pressrelease