Spelinformation

 • Testad plattform: Windows
 • Utvecklare: 5 Lives Studios
 • Utgivare: 5 Lives Studios
 • Genre: Taktiskt rollspel
 • Antal spelare: 1 Offline
 • Finns till: Linux | OS X | Windows
 • Släpps: 2015-08-28

 

Känner du ett plötsligt sug för att spela ett futuristiskt, realtids, klassbaserat strategi spel? Look no further! Jag gav mig an världen i Satellite Reign och blev positivt överraskad. För en person som inte har speciellt mycket erfarenhet av spel liknande detta, så var det relativt simpelt att manövrera sig runt i de olika områdena Satellite Reign har att erbjuda.

Du startar som en VD/befälhavare, i en värld där storföretagen har gått för långt. Målet är att driva sitt företag till toppen samtidigt som du sänker dina rivaler. du blir presenterad med en rad möjligheter om hur du kan gå till väga för att nå ditt mål. Men varför gör du det huvudsakligen? Är det för egen vinning?, eller för att hjälpa befolkningen från korrupta företagare som gör de rika ännu rikare, och de fattiga lämnas döende i slummen.

satellitereigtxtscrnone

Plötsligt slår det mig hur läskigt nära vi är den verkligheten

Spionage, sabotage, stöld och även mord, är något som verkligen inte kan undvikas i Satellite Reign. Hur du utnyttjar eller saboterar stadens och även företagens säkerhet är dock helt upp till dig. Du kan hacka datorer för information, eller att plocka upp ditt vapen och försöka skjuta ned allt som rör sig. Då det andra alternativet låter klart mycket mer lockande, är det oftast bäst att smyga in, då risken att du dör inspringandes med vapen i högsta hand är ganska stor.

Rent visuellt går det inte klaga. Mörka gator som inte lyses upp med annat än svaga ljus från gatlyktor, var något som fångade min uppmärksamhet ganska snabbt. Huruvida trovärdigt det är att framtiden skulle kunna se ut så här, med skärmar överallt och stora neonskyltar, och plötsligt slår det mig hur läskigt nära vi är den verkligheten. Trots imponerande ljussättning och någon färgklick här och var så är miljön i Satellite Reign väldigt stel och känns som du har sprungit på samma ställe om och om igen, oavsett om det är ett nytt område.

satellitereigtxtscrnthree

Fast-travel lär en av Satellites Reign största styrkor

Varje karaktär i din grupp har varsin speciell egenskap som dom bemästrat. VD är den roll som är befälhavaren, hackern, ser till att säkerheten blir deaktiverad i ett fientligt område för att ge dig en säker passage. Supporten finns till hand om du behöver en heal, eller helt enkelt eld understöd. Och till slut har vi infiltratören som kan göra sig osynlig och ta sig förbi hinder oupptäckt.

För att få tillgång till både Loadouts och fast-travel måste du nå något som kallas för ”Relay beacons”, och detta får du ganska snabbt, då dina första uppdrag är att leta upp och installera några av dessa. Det är en extrem lättnad när spelet förklarar att vi inte behöver springa överallt. Då Satellite Reigns spelsätt inte alltid är den snabbaste. Att springa längre sträckor blir lätt jobbigt, så fast-travel är en av Satellites Reign största styrkor.

satellitereigtxtscrntwo

Satellite Regin bjuder på underbart smidig gameplay

Har jag inte gjort detta förr? Tyvärr har Satellite Reign en tendens till att bli ganska repetitivt, oavsett vilket område du befinner dig på. Under de första uppdragen känns det mesta nytt, men allteftersom märker du ganska snabbt att uppdragen börjar följa samma spår; smyg dig in i denna basen, hacka den här datorn och försvinn ut ur deras syn så fort som det är möjligt. Det blir lätt tjatigt efter en stund, men räddas då prislappen för Satellite Reign inte är fullpris och dessutom bjuder på underbart smidig gameplay!

Satellite Reign

7

Grafik

7

Ljud

7

Spelbarhet

7

Hållbarhet

6

Plus

 • Fast travel systemet
 • Research på vapen

Minus

 • Brist på varierande uppdrag
 • Lite väl mycket buggar