Äntligen är tiden kommen att avslöja denna härliga nyhet. Guild Wars 2 höll en stor genomgång under PAX Prime-mässan USA under natten. Här framkom det att Guild Wars 2 från och med i dag kommer vara ”Free-to-play” och i samma stund dog internet. Spelet som annars varit helt utan månadsavgift men ställt kravet på att spelarna ska köpa orginalspelet är nu öppet för alla. Arenanet passar även på att stoltsera med sina 5 miljoner spelare och hoppas att man nu kommer öka på detta nummer. Det som hedanefter kommer kosta i spelet förutom in-game prylar, är expansionerna, där den första expansionen Heart of Thorns lanseras den 23:e Oktober, alltså en månad bort.

If people are expecting we’re going to go in and heavily monetize free players now, that’s not what this is about. This is about making the base game available for everyone to try because we believe that when people love Guild Wars 2 they’re going to buy Heart of Thorns. We’re not changing the way people purchase cosmetic items or adding a bunch of new items in the store. Guild Wars 2 will remain the same game it always has been.

guildwarstworaid

Inte nog med det fick vi även veta att alla som förhandsbokar den nya expansionen kommer kunna delta i den kommande beta-helgen den 4-6 September, vad vi får pröva där är dock fortfarande oklart men det lutar mot den nya klassen, en ny battleground och lite smågodis. För i och med lanseringen av expansionen släpps den nya klassen ”Revenant” och en hel drös med nya specializations; gamla klasser med nya egenskaper i princip, och dessa kan ni läsa mer om nedan.

The Herald – En tank av sitt slag som anammar kraften ifrån den mäktiga draken Glint

The Daredevil – Bokstavligt talat en dödsmaskin

The Berserker – En barbarisk krigare kraft utan dess like

The Tempest – Close-range support som delar ut skada samtidigt som den hjälper allierade

The Dragonhunter – Long-range Ranger som tar hjälp av naturens lagar för att slåss

The Chronomancer – En magiker som kan kontrollera tiden

The Reaper – Närstridskaraktär som bara älskar att se fiendernas blod spruta

Det som känns underbart med expansioner till stora MMORPG är att man oftast får tillgång till en helt ny värld, nya möjligheter och nya föremål. Fördelen med Heart of Thorns är att man skippar att höja maxleveln, utan man bjuder in till nya utmaningar på andra sätt. Ett av dessa sätt är möjligheten att Raida, springa in i 10-manna dungeons med bossar svårare än något annat vi stött på tidigare. Här kommer vi även få möjlighet att hitta legendarisk armor. Ett litet exempel på detta hittar ni nedan. Så, den 23:e Oktober smäller det, och oj vilken fest det kommer bli!

Vill du ha ännu mer info kan du läsa vår förhandstitt på Heart of Thorns här