Tidigare idag visades Call of Duty Black Ops 3 Global E-sports reveal live på twitch. Detta sändes såklart från Gamescom och på plats var några av de bästa COD spelarna i världen, för att spela några matcher live som en demonstration. Nya vapen och utrustning, nya klasser, nya färdigheter, ja listan fortsätter. Treyarch satsar extra hårt på E-sporten i Black ops III, vilket märks väldigt tydligt. Codcasting är kraftigt förbättrad och det är lätt för spelarna att ställa in inställningar innan codcasten startas. Treyarch har lagt till ett Ban/Protect system (som i League of Legends), där spelarna innan matchen startar får välja vilka vapen eller vilken utrustning som skall skyddas eller bannas från matchen. Efter Ban/Protect delen så väljer spelarna specialt draft, class och scorestreaks.

Codtxtscrn

I streamen får vi se 3 olika kartor och spelstilar.

  • Hardpoint på kartan Combine – Spelarna möts på en liten karta med målet att ställa sig på vissa platser på kartan för att samla poäng till laget.
  • Search and destroy på kartan Hunted – En spelstil de flesta känner igen. Ena laget ska plantera bomber på vissa objekt medan det andra laget skall försvara dessa platser. Dör man får man vänta till nästa runda för att vara med igen.
  • Evac på kartan Uplink – Spelarna skall plocka upp ett runt objekt (satellite) som de sedan skall kasta in i ett ”mål”. Efter att en spelare har plockat upp objektet så blir denne synlig för motståndarlaget.

Missade ni streamen så kan ni se reprisen här! Hela spektaklet börjar 30 minuter in i streamen.


Watch live video from Call of Duty on Twitch
Spelarna vi får se i streamen är:
Från USA:
Doug ”Censor” Martin
Joey ”Merk” Deluca
Tyler ”TeePee” Polchow
Australien:
Mitch ”BuZZo” Mader
England:
Tom ”Tommey” Trewren
Frankrike:
Coretin ”Gotaga” Houssein
Tyskland:
Kevin ”Kivi” Fiala
Spanien:
Ivan ”Flexz” Arizipe

Spana in våra recensioner på: Call of Duty: Advanced Warfare/ Call of Duty: Ghosts/ Call of Duty: Black Ops II

Källa: Call of Duty Twitch kanal