Det finns ingenting som stoppar Hideo Kojima och Guillermo del Toro, för tillsammans smider de nu planer att arbeta på en ny titel, trots att Silent Hill-spelet lagts på is. Det är i en intervju med IGN som Del Toro förklarar att han älskar att arbeta tillsammans med Kojima och att dom har en kreativ kommunikation i dagsläget.

I samma intervju berättar även Del Toro att det finns potential att han och Kojima kommer arbeta på ett spel inom kort, och att de just nu befinner sig i något ”kreativt planeringsstadie”. Konami har tidigare i år gått ut och offentliggjort nedläggningen av Silent Hill vilket har gjort många av spelseriens fans besvikna, och självklart en stor skara spelare som såg en grym potential i spelet. Speldemot P.T som fanns på Playstation Store engagerade massor, och även det ser Del Toro som något positivt inför det framtida samarbetet med Kojima.

Det återstår bara att vänta och se vad dessa två herrar kan hitta på. I intervjun med IGN säger Del Toro att planerna för Silent Hill var stora, tanken var att maximera prestandan på dagens spelkonsoler och samtidigt skapa ett spel som skulle göra spelarna engagerade, förvirrade och livrädda.

Källa: ign.com