Jag minns det faktiskt rätt väl, dagen då jag satt hos en av mina kompisar och tittade på hur han swishade fram på gatorna i Shenmue I och II. Hur sofistikerat, charmigt och alldeles underbart spelet såg ut att vara, och för  att inte tala om konsolen som det kördes på, Dreamcasten. Nu ser det ut som att vi kommer få ta del av en hett efterlängtad uppföljare till Shenmue II, nämligen del tre. Som ett av det mest uppmärksammade och backade speltitlarna på kickstarter.com genom tiderna, slår Shenmue III inte bara rekord i de 6.3 miljoner dollar Yu Suzuki lyckats samla på sig, nu börjar det hårda arbetet med att förverkliga denna dröm, en dröm som många har höga förväntningar på.

Alla som har spelat spelserien när det begav sig undrar säkerligen hur det går för huvudkaraktären Ryo, Lan Di, Xiuying, Chi You Men och alla andra karaktärer. Och en ännu roligare anekdot är att röstskådisarna som deltog då, nappar även på erbjudandet nu, så vi kommer få ett gediget äventyr att få ta del av, med originalrösterna trots att det gått hela 15 år sedan spelserien lanserades.

Nu ska vi bara tagga, hypa och dregla över vad som komma skall, och tills vidare kan ni titta på denna trailer.