Sedan E3 2014 har vi varit många som trånat efter att få tillgång till Sonys streaming-tjänst av spel som går under namnet Playstation Now. Storbritannien har haft tillgång till en stängd beta av tjänsten under en längre tid, men så sent som igår öppnades betan upp för alla, och alla som bor i Storbritannien kan nu njuta av Playstation Now. Detta är positivt för oss, för det borde innebära att det inte är långt kvar innan vi får ta del av tjänsten.

För den som inte har någon aning om vad jag pladdrar om så är Playstation Now en tjänst där du, mot en månadskostnad, kan streama utvalda PS3-spel direkt i din PS4, PS3, TV-apparater av märket Bravia eller utvalda Blu-ray-spelare ifrån Sony själva. Sony kör även ett erbjudande nu för de som har tillgång till Playstation Now att köpa sig en Bravia-enhet och få en gratis DualShock 4 samt sex stycken spel i 30 dagar, men detta måste då göras innan Augusti slut. De spelen som erhålls i detta erbjudande är Uncharted: Drake’s Fortune, The Last of Us, Motorstorm Apocalypse, Everybody’s Golf, Ratchet & Clank: Nexus, and Lemmings.

Spelen som går att hyra just nu i Storbritannien kostar mellan 40-110kr. Priset för att få tillgång till själva tjänsten kostade i USA 19,99 dollar/månaden (runt 170kr). Priset i Storbritannien är fortfarande oklart.