Under helgen som varit har Nintendos VD Saturo Iwata gått bort efter en längre tids cancersjukdom. På lördagen förlorade han kampen mot gallgångscancern och blev 55 år gammal.

Det var under söndagsnatten svensk tid som Nintendo gick ut med beskedet att deras VD förlorade kampen mot en väldigt sällsynt och dödlig cancersjukdom. Tråkigt när en så inflytelserik person går ur tiden så pass ung som Saturo Iwata nu var. Men ser man till det han åstakommit hos Nintendo under sin karriär kan vi bara njuta att vi levt under hans era.

NintendoIwata

På 1980-talet började Iwata jobba hos Nintendo där han arbetade och lanserade spel som Balloon Fight och EarthBound. Redan år 2000 blev Iwata Director of Nintendo, varpå han år 2002 blev president för Nintendo och efterträdde Hiroshi Yamauchi. Vi har fått vara med under den storhetstid som Gamecube, Wii, DS, Wii U funnits på marknaden, och aldrig har väl Nintendo varit ett så stort varumärke som det ändå kan klassas som i dag. Trots att man arbetar på ett lite annorlunda sätt står sig Nintendo rätt bra upp emot både Microsoft och Sony.

Må Saturo Iwata vila i frid, och må oss nu minnas tillbaka till våra härligaste minnen med Nintendo.

On my business card, I am a corporate president.
In my mind, I am a game developer.
But in my heart, I am a gamer.
– Satoru Iwata