Square Enix presskonferens inleddes med att visa en trailer för Just Cause 3. Det såg ut att ha riktigt högt tempo och samma öppna och kaotiska värld som vi förväntar oss. De fokuserar på att stödja sina spel under längre tid och lägga in mer innehåll för spelarna.

Square Enix har även startat upp ett samarbete där folk kan rösta fram och stödja spel. De tog sedan upp en utvecklare från Just Cause 3 på scenen. De höjer ribban åter igen för att fortsätta vara det mest actionfyllda och fria sandboxspelet som spelare kan få. Det släpps den 1 December 2015 för de nyaste konsolerna och för PC-plattformar. Du kan bland annat använda flera grapple hooks för att knyta ihop olika fysikhändelser!

Därefter visades en tidigt förhandstitt på concept art till ett nytt spel från Square Enix. Det ser ut att utspela sig i en post-apokalyptisk värld som nu har täckts med växter. Mer information kommer att släppas senare i höst och spelet ingår i NieR-serien. Den största överraskningen var den underliga masken som presenteraren hade på sig, liknade månen i Majora’s Mask…

Presskonferensen fortsatte med Rise of the Tomb Raider och Lara Crofts nya resa. Vi ser henne kämpa i allt från tempelruiner till underjordiska havskanaler och snöiga berg. Square Enix visade en behind the scenes-trailer där vi fick se hur övertygande Lara är.

Mobilutvecklarna av Hitman Go och Hitman Sniper visade sedan upp vad de kommer ge oss i framtiden. Vi får se ett Tomb Raider-spel med mer tecknad grafik som heter Lara Croft Go. Det blir ett turbaserat spel med ett fint soundtrack för alla åldrar.

 

Square Enix pratade även lite kort om Kingdom Hearts och visade sedan upp trailern för årets remake. Vi pratar så klart om Final Fantasy VII som först kommer till Playstation 4.

Sedan visades Kingdom Hearts: Unchained Key som använde en mer papperstecknad stil och såg ut att komma till mobila enheter. Tyvärr såg det ganska platt och ryckigt ut.

Kingdom Hearts III fick äntligen en trailer där Square Enix och Disneys producenter berättade om sitt nästa samarbete och sedan visade gameplay från spelet. Det ser fullständigt lysande ut och tar ut svängarna i fler dimensioner än tidigare.

Nästa spel som visades var World of Final Fantasy som handlar om två små syskon som utforskar världen Grimoire. Du kan byta storlekar på saker för att kunna rida på monster eller låta dem rida på dig. Det kommer till PS4 och PS Vita under 2016.

Till sist visade Square Enix ett nytt Hitman-spel som använder riktigt svåra uppdrag där ett mål bara går att attackera en gång, med ett fönster på 48 timmar per uppdrag. Det blir upp till spelarna att samordna sig online för att klara av uppdragen tillsammans. Spelet kommer bygga på feedback från spelarna och kommer ut den 8 December.

Vi fick dessutom se en ny trailer för Star Ocean: Integrity and Faithlessness för 2016. Spelarna sprang omkring i en svävande ökenstad och sedan i väg ut på andra äventyr. Det kommer till Playstation 4 och är ett sömlöst men klassiskt utforskande RPG. Det kommer att finnas fler karaktärer än i tidigare spel i serien, de satsar även på 60 fps.

Slutligen fick vi se Deus Ex: Mankind Divided i deras nya Dawn Engine. Året är 2029 och Adam Jensen är tillbaka. Augumentations har spridit sig i mänskligheten men de skapar också diskriminering i samhället. Storyn går ut på att hitta augumentations som hjälper mänskligheten och du får pröva dem i Adam Jensen. Spelet kommer tidigt 2016.

Square Enix släpper även en Final Fantasy-app i sommar för att hålla oss uppdaterade. De visade upp ett sista spel som är ett nytt RPG-projekt från en ny studio. De heter Tokyo RPG Factory och skapar ett sagolikt spel i tecknad stil. Project Setsuna heter deras spel och det kommer ut i hela världen någon gång under 2016.