Streamen blev lite försenad men startade med lite reklam för Humble Bundle och Wildstar som vi redan vet om sen förut. Därefter introduceras vi till ett nytt Warhammer-spel som fokuserar på en humoristisk spinn på amerikansk fotboll. Blood Bowl är dock turbaserat.

Klassisk musik, flygsimulatorer, diodupplysta tangentbord och flera skärmar. Om det är någonting för dig så har PC Gamer levererat en introduktion med allt du behöver. Den första gästen är John Gibson som jobbar med Tripwire Interactive och Killing Floor 2. Det är en lite svårare version av zombie survival-konceptet som du kanske känner igen. Nytt den här gången är ett blodsystem som stannar kvar på banan hela matchen, så känn dig fri att måla gator och väggar med dina favoritfiender tillsammans mod support.

Tripwire Interactive och AntiMatter Games avslöjade även sitt nya spel som aldrig setts förut. Det ser ut att utspela sig under Vietnamkriget och heter Rising Storm 2 Vietnam.

Star Citizen hälsade sedan på genom en förinspelad video om det massiva rymdspelet som alla PC-spelare väntar på. Just nu spelar de in karaktärer med motion capture!

AMD hälsade på direkt i studion för att prata mer om hur de bygger sina grafikkort. Den nya 300-serien är gjord för att leverera hög prestanda och freesync & VR för en ganska överkomlig prislapp. De ser verkligen fram emot Windows 10 och den nya Direct X 12-versionen. Den uppdateringen är gjord för att ge mer beslutskraft till grafikkortet och att underlätta i kommunikationen mellan CPU, GPU och dessutom flera GPUs i combo.

Därefter visades Deus Ex: Mankind Divided och de pratade om PC-versionen av det. Här såg vi några PC-specifika renderingseffekter som verkligen får spelet att lysa upp.

Total War gjorde sedan entré med en historisk trailer över vad de täcks hittills. Den här gången utvecklar de ett nytt spel och fokuserar på Warhammers universum. Jag som är ett stort Warhammer-fan tycker såklart att det är jättekul att få spela i strategiform igen.

PC Gamer fick även besök av Phil Spencer som leder Microsoft Gaming. De satsar stort på Windows 10 och att det ska vara gratis så att det blir enklare för utvecklare att satsa på ett operativsystem. Till exempel kommer Killer Instinct komma till PC och de spelarna kommer kunna tävla mot spelare på Xbox One via cross platform play. Såklart pratade de även om Fable Legends och deras unika affärsmodell. De vill leverera en sagolik värld där man spelar cross plattform som hjälte eller skurk och utforskar banorna

Gigantic kommer också till PC och de berättade lite mer om hur deras Guardians fungerar. I princip är de som en rörlig bas som du måste försvara under matchens gång.

Sista gästen var en representant från The Coalition. De berättade att Gears of War: Ultimate Edition kommer till PC med 4k support, olåst framerate och Direct X 12 bl.a.

Det känns bra att lyssna på utvecklare som får berätta lite mer om perspektivet bakom spelen, för de får så lite tid att göra det annars under de större E3-presskonferenserna. Vi hoppas att ni har haft roligt med oss och tittat på streamen med vår E3-panel. Vi vill tacka alla tittare som följt oss den här veckan och önskar er en glad spelsommar!

Som avslutning fick vi se en del VR-prototyper som utvecklats för EVE Valkyrie, väldigt coolt!

Utvecklaren bakom Day-Z visade även ett annat rymdspel, ION, som är under utveckling nu!

 

Pillars of Eternity: White March blir den nya expansionen till det klassiska RPG-spelet.

Som tur var fick de även besök av skaparna bakom Elite: Dangerous för att berätta mer. Dessutom avslöjade de sitt nya spel Planet Coaster där du skapar en nöjespark!

Arena Games berättade om en expansion som döpts till Guild Wars 2: Heart of Thorns.

Nästa HITMAN-spel visades sedan men det visste vi redan att det skulle komma till PC.