Vi bjuds in till Sonys mäktiga konferens med hjälp av en actionpackad trailer som visar massa olika spel för att sedan välkomnas av Shawn Layden, CEO på Sony America. Han poängterar hur viktigt det är att Playstation 4 är en spelkonsol för spelarna, av spelare, men låter sig inte väntas på att visa oss spelen, så vi drar vidare direkt.

The Last Guardian
Vi får äntligen se hur det hett efterlängtade spelet ser ut, spelet som slagits sönder och samman i och med rykten om att spelet skall ha lagts ned. Av trailern att döma styr vi över en lite pojke vars bäste vän är en gigantisk flygande hund.

Horison Zero Dawn
En helt ny spelserie ifrån skaparna av Killzone som verkar utspela sig någonstans efter att världens alla människor övergivit jordens städer och naturen har tagit över världen. Vi kommer att spela som en kvinna som slåss mot olika robotdjur. Kika in trailern nedanför och bli blown away.

Hitman
Vår favoritagent är äntligen tillbaka efter att ha befunnit sig på semester. Alla playstationägare kommer att få förtur till spelets beta som kommer senare under året. Men tills dess får vi tyvärr nöja oss med en häftig CGI-trailer.

Street Fighter V
Haduken, Street Fighter V kommer att släppas till Playstation 4 och PC, och redan den 23 Juni kommer alla få testa på spelet. Man väljer att bara bjuda på ett kortare smakprov av spelet, men det ser definitivt lika härligt ut som dess föregångare gjorde.

No mans sky
Efter lite kortare klipp av diverse spel bjuds vi äntligen på lite gameplay ifrån förra årets hypade titel No mans sky. Shawn Murry, en av spelets utvecklare visar oss en kortare del av hur rymdfighten går till, men poängterar att det finns mycket att visa. Han flyger runt i universum, allt vi ser är platser som går att besöka, och några av platserna kommer aldrig att besökas. Det utbryter applåder och jag tycker ni själva ska få se vad vi fick se.

Dreams
Hur toppar man som spelutvecklare egentligen ett spel som Little Big Planet och Tearaway, jo man gör som Media Molecule där du som spelare får ta del av andra spelares drömmar, skapa egna drömmar för andra att utforska och känslan man ska få är att man befinner sig inuti huvudet på en människa vars fantasi flödar fritt. Man bygger upp sin dröm på ett väldigt simpelt sätt vilket ni bör titta på trailern för att uppleva.

Firewatch
Ett spel där du är helt beroende av en kvinnlig röst på andra sidan en walkie-talkie. Du ska försöka överleva i en öppen värld, jaga rätt på mat, bygga sig ett hus och leta rätt på två kvinnor som rapporteras försvunna.

Destiny: The Taken King visas upp, spelseriens andra expansion. I och med denna expansion ökas maxnivån något samt att vi får besöka flera nya platser, dungeons och episka bossfighter.

Assassin’s Creed: Syndicate
Vi får see Evie Eyre i spelbar form, en kvinnlig assassin som är sådär lagom badass. Det kommer finnas några speciella uppdrag att spela under presskonferensen.

World of Final Fantasy
Ett mysigt litet äventyr med spelseriens alla härliga karaktärer fast med gigantiskt huvud (Chibi-karaktärer). Verkar mysigt och sött, men med en helt ny värld som tidigare inte skådats, men med några välkända karaktärer.

Final Fantasy VII Remake behöver ingen förklaring, titta och njut som vi alla andra gjorde vid den här tillfället.

Devolver Digital släpper fyra olika spel som debuterar på konsol och då till Playstation 4. Först ut Ronin som är ett platforms-stealth spel. Eitr är ett diablo-liknande spel av trailern att döma. Mother Russia Bleeds, ett sidscrollande fight-em-up spel som verkar blodigt. Sist men inte minst har vi Crossing Souls som påminner lite om GTA blandat med tecknad film. Kika in kortare klipp av spelen nedan.

Shenmue 3 
Ett av Dreamcasts absoluta största och bästa spel, Shenmue kommer att släppas till Playstation 4 efter att dess föregångare släpptes så tidigt som 2001.

Batman: Arkham Knight
Slutet för Batman må hända, och nog ser det intressant ut. Trailern talar för sig själv. Av trailern att döma kommer man spela spelet utifrån Batmans ögon, alltså ett FPS. Om det bara är några element som utspelar sig på detta sätt, eller om hela spelet gör det är fortfarande oklart, men det ser onekligen intressant ut, och hur dör egentligen batman?

Call of Duty: Black Ops III
Oväntat att få se världspremiären av det nya Call of Duty på Sonys presskonferens, but it just happened. Spelet utspelar sig några år från där vi befinner oss nu, och singelplayer-kampanjen går att spela med upp till tre vänner.

Disney Infinity 3.0
Mer plastgubbar åt folket, här i Disney Infinity 3. Tidsexklusivt för PS4 kommer även ett limited edition-paket där man kan köpa på sig Star Wars-karaktärer och spela dess banor, men notera, det är bara tidsexklusivt.

Star Wars: Battlefront
Spelet som imponerar på alla presskonferenser är det nya Star Wars-spelet. Men allt är inte bara positivt, för det finns de som verkligen hoppas att DICE lyckas göra något annat med spelet än att det blir för mycket ”Battlefield” av det hela. Jag vet dock att vi alla kommer spela spelet, för det ser fantastiskt ut.

Sist och absolut inte minst visar man upp Uncharted 4: A Thief’s End, en spelserie som inte behöver någon större introducering, njut istället av denna 7 minuter långa gameplay-trailer istället.