Nintendo inledde med en rolig sketch där kända nintendoprofiler gestaltas med dockor och muppets. De förvandlas inom kort till teamet från Star Fox med Peppy, Fox och Falco. Vi får se en bana från Lylat Wars spelas på WiiU, som senare övergår till helt nya banor med nya Arwing-typer, pussel och fiender att besegra. Star Fox Zero blir tillgängligt i slutet av 2015. Shigeru Miyamoto fortsätter att berätta om hur han designade karaktärerna och presentationen av Star Fox-spelen. De försöker använda WiiU-kontrollens Gyro för att kunna leva sig in mer i spelet. Knapparna har friats upp för att göra nya transformationer och flygtekniker mindre komplicerade.

Reggie Fils-Amie forsatte därefter med att prata om transformation, om Nintendo i synnerhet. De vill utvecklas mot themeparks och leksaker, samtidigt som plattformen själv utvecklas på nya sätt. Ett av sätten blir Super Mario Maker, där spelarna själva kan skapa banor i Super Mario Bros. Nu kommer fler Amiibos att släppas och de kommer bli användbara i ett uppsjö av nya spel. Activision berättar t.ex. om Skylanders som nu kommer få Bowser och Donkey Kong spelbara inuti spelet. Genom att vrida på basen för figuren kan du växla mellan Skylanders och Amiibo-kompatibiliteten. Magma Bowser spinner vidare på Giga Bowser och låter bowser använda elden inom sig i spelet.

Zelda Triforce Heroes är ett nytt spel för 3DS som ser ut att bygga vidare på hur Four Swords fungerade. Ni har varsin tunikafärg och kan även ta på er en big bomb outfit för nya egenskaper. Vi ser nya pussel och fantasifulla bossar besegras av upp till 3 spelare samtidigt. De ville göra spelet mindre kompetitivt och mer kooperativt istället. De hoppas att djupet från A Link Between Worlds ska återspeglas med deras nya totemkoncept där spelare kan staplas ovanpå varandra. De hoppas att det ska vara lika roligt att spela med varandra i soffan som att spela co-op online.

Hyrule Warriors Legends kommer även till 3DS och innehåller fler saker från Zelda Wind Waker. Det verkar komma ut i det första kvartalet av 2016 och ser ut att flyta på bra på 3DS.

Därefter fick vi se en 3DS-demo av Metroid Prime: Blast Ball och samt en till version.

Fire Emblem: Fates visade sedan upp ett par mellansekvenser och ingame-strider på 3DS. Det kommer under 2016 och ser väldigt polerat ut. Fans blir säkert riktigt glada för detta!

 

Nästa spel handlar om att jorden blivit förstörd och att mänskligheten tvingats flytta till andra planeter. Här möter de gigantiska monster och robotar som transformerar sig. Spelet är nästa Xenoblade Chronicles och det ser riktigt häftigt ut. Enorma landskap och fina miljöer.

Därefter visades nästa spel, Animal Crossing Happy Home Designer. Det kan nu använda samlarkort som interagerar med den undre skärmen på New 3DS,  som en Amiibo.

Sedan fick vi se ett partyspel i samma serie, dvs Animal Crossing Amiibo Festival.

Designern för Yoshi’s Wooly World visade sedan hur de hade skapat Yoshi-Amiibos av garn!

Yo-kai Watch! är ett nytt spel på 3DS som verkar handla om att leta upp gömda monster och slåss med dem genom att göra summons med din klocka. Spelet kommer i slutet av 2015.

Sedan visades Mario & Luigi: Paper Jam som kommer ut till 3DS tidigt under 2016.

Trodde ni vi skulle få se Mario Tennis: Ultra Smash? Det kommer till Wii U och karaktärerna kan växa sig enorma medans se springer omkring på banan.

I Super Mario Maker har Nintendo inspirerats från sina allra första skisser. Till exempel kan man nu sätta mario i ett flygande moln eller rida på Yohshi under vattnet. Du har även Custume Mario! Det kommer även en booklet med tips på hur man designar banor, samt en 8-bitars Mario Amiibo i tre dimensioner.

Nintendo höll även en Treehouse-panel där de spelar igenom några banor av Star Fox Zero. Vi fick se hur olika människor inspirerats av mario i sina liv och hur de gjorde sina framträdanden. De hoppas att fler kommer ladda upp egna super mario-videor!