Electronic Arts började presentationen med att visa nya Mass Effect: Andromeda som kommer i slutet av 2016. De har tre nya saker att visa upp i år som vi inte har sett förut.

Need for Speed: Det ser ut som att den här racingserien återvänder lite till sina rötter och vrider upp tempot rejält. Vi ser inspiration från Underground och Carbon, blandat med Carbon och Most Wanted. Mer customization än i något tidigare NFS-spel och dussintals polisbilar som jagar dig på nattens gator. Speed, style, build, crew, outlaw. Det är nyckelorden som nästa NFS bygger på och produktionskvaliteten ser näst intill realistisk ut. Mellansekvenserna ser ut att vara inspelade med kamera och bilarnas förstörelsemodeller uppges vara extremt detaljerade. När man ser racingdemon live så är det verkligen som att vara med på film, med riktigt snygga kameraeffekter och slides. släpps den 3 november

Star Wars The Old Republic: Knights of the Fallen Empire
Nu kommer det snart fler Biowareberättelser inom Star Wars! De går tillbaka till rötterna med expansionen Knights of the Fallen Empire. Det blir nya världar och kompanjoner att hitta och DLCn kommer vara gratis för spelets subscribers. Det verkar handla om två jedis som vuxit upp och tränat tillsammans som nu blir rivaler.

UNRAVEL. Det här nya spelet handlar om en liten krabat med ett stort hjärta, Yarney. Det utvecklas av den svenska utvecklaren Coldwood i Umeå. De vill göra mer än att bara underhålla och vill göra någonting mer personligt. Det blir en pusselplatformare där man måste knyta an till omvärlden för att kunna ta sig över alla hinder på naturbanorna.

Sedan visades Plants VS Zombies: Garden Warfare 2 igen och utvecklaren berättade lite mer om bakgrunden bakom den nya storyn. De har 6 nya klasser från olika tidsperioder och som inspirerar flera nya spelsätt. De visade en ny bana med live gameplay. Det har lokal splitscreen så att du kan alltid kan spela med en vän i soffan. Du kan föra över dina gamla karaktärer från Garden Warfare till det nya. Våren 2016 släpps det och det kommer finnas många gratis DLC-släpp för spelet för aktiva spelare.

NHL 16 visades även upp bredvid PGA Tour i Frostbite Engine som såg fantastiskt ut. EA sports Ultimate team gör att du kan samla dina favoritspelare på ett lag. Nu blir det även en större typ av service som ser till att det blir rättvisa mellan de olika speltyperna.

I NBA 16 kan du göra dina egna vinnarposer genom att skanna ansiktet i mobilen. Det kommer den 29 September och skanningsappen kommer ut innan dess. GameFaceHD. Deras livemotionteknik gör också att spelarnas interaktioner inte ser skriptade ut i spelet

EAs mobilspel har nedladdats av 715 miljoner spelare världen över. Senare i år kommer Star Wars: Galaxy of Heroes till mobiler.

Snart kommer även Minions Paradise från Despicable Me. Du skapar en bar och ska försöka inspirera sina kunder till att ha roligt. Hela ön är en semesterort för minions och du behöver se till att alla har allt de behöver.

FIFA 16 presenterades med en liveintervju med fotbollslegenden Pelé på stora scenen.
I år kommer ju även damlagen med i tv-spelens FIFA och det är ju definitivt värt att fira!

Mirror’s Edge: Catalyst visar upp en mycket mer dynamisk visuell miljö och kommer ut den 23e Februari 2016. Deras stad ser lika makalöst snygg ut på natten som på dagen.

NFL 16 har även fått ett nytt passningssystem som knyter ihop roller på spelfältet bättre

Star Wars: Battlefront skapas med Frostbite Engine av DICE i Stockholm. De har fått tillgång till de bästa källmaterialen för att kunna skapa den ultimata spelupplevelsen. De satsar på stark tvåspelar co-op för de nya uppdragen och en mäktig multiplayer för 40 spelare online. Gameplaydelen av visningen såg episk ut med Star Destroyers högt uppe i skyarna och dogfights mellan X-wings och TIE-fighters strax över spelarens huvud. Vi fick se både förstapersons- och tredjepersonsläget och båda hade sin charm.

Wow… Electronic Arts har verkligen satsat på att leverera ordentligt i år!