Det är en stor dag för Bethesda, det är nämligen deras första vända till E3, och vilket sätt vi hälsas välkomna på. En del av de anställda på företaget berättar vilka de är i en förinspelad video samt deras passion för spel och vad de vill förmedla till oss spelare. Därefter kommer vi ut på scenen och ställs direkt frågan ”Have you ever heard of Doom?”.

DOOM
Executive Producer Marty Stratton kliver upp på scenen och pratar om Doom, hur de första i serien inspirerat spelstudion till att bemöta den stora skara fans man har vars förväntningar är skyhöga. Spelet tar sin handling i hur du som soldat skickats upp på en rymdbas belägen på Mars och ditt uppdrag går ut på att förgöra alla demoner. Vi bjuds på ett väldigt vuxet och blodigt spel där vi kan slå hål i magen på fienderna eller varför inte stampa ansiktet på demonerna mot golvet. Några av spelseriens vapen visas upp, i det här fallet två olika typer av shotguns och ett gevär. Vi får se en soldat som kan dubbelhoppa, antagligen med hjälp av en jetpack av något slag, klättra upp för lådor och kanter, allt för att erbjuda en snabb och adrenalinfylld upplevelse. Vi får även se en kortare trailer på spelets multiplayer. Man kommer vid release av spelet att släppa ett verktyg vid namn ”Doom Snapmap” som låter spelarna skapa helt egna spellägen och banor. Avslutningsvis bjuds vi återigen på gameplay ifrån spelets singelplayer-kampanj från demonernas egna hem, helvetet. Spelet kommer släppas under våren 2016, och med hjälp av det vi fått se idag kommer det vara svårt att vänta, vi vill ha spelet nu. Efter att man visat upp DOOM vill man bara göra alla uppmärksamma om Bethesda.net, en plats där man kan ta del av lite allt möjligt från företagets spel, vilket även kommer fungera som en samlingspunkt för kommande Doom Snapmap och liknande.

Battlecry
Teambased Online Actiongame är vad Bethesda försöker sälja in Battlecry som. Man slåss två lag head to head på olika banor med olika klasser i varje lag. Varje klass har en bestämd roll och vi får se hur gubbarna springer runt på banan med allt ifrån Svärd/sköld till maskingevär och shotguns. Tyvärr kunde inte studion som utvecklar spelet under Bethesda närvara på denna högtidliga presskonferens men man poängterar att man snart kommer öppna upp en beta av spelet för alla.

Dishonored 2
Raphael Colantoni och Harvey Smith ställer sig på scenen och tackar alla som tog sig tid att spela deras första spel, Dishonored. Efter några väl valda ord bjuder man på en trailer för deras kommande spel, Dishonored 2. Vi bjuds på en trailer som blandar steampunk med framtid, människor och robotar men framför allt oerhört häftiga vapen. Man kommer spela som den kvinnliga karaktären Emily, och här får vi även se prov på några av spelets olika element, vapen och förmågor. Spelet släpps för Xbox One, PS4 och PC, men man avslöjar inte riktigt när. Men under tiden att vi väntar så har man förberett Dishonored: Definitive Edition som släpps den 25:e Augusti redan i år. Paketet innehåller orginalspelet tillsammans med all DLC som hittills har släppts.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
För bara fem dagar sedan släppte man spelet till konsol, spelet har sedan ett år tillbaka funnits på PC. Man visar upp en trailer för kommande DLC och kommande platser som kommer läggas till i spelet inom en snar framtid. Oss vetandes finns det ingen som nått gränsen för max level (50) på konsol-versionen ännu. Men kika in den mysiga trailern nedan.

The Elder Scrolls Legend
Vi bjuds på ett mobilspel ifrån Bethesda, ett strategi-kortspel i bästa Heartstone och Magic-anda men som utspelar sig i Elder Scrolls universum. Släpps till PC och iOS, mer information kommer vi få under kommande månader.

Fallout 4
Spelet som får avsluta presskonferensen blir dess mest hypade spel sedan man släppte sin teaser för knappt två veckor sedan. Företaget har tidigare vunnit tre ”Game of the Year”-priser och man hoppas att Fallout 4 ska bli ytterligare ett spel i den fina kategorin. Todd Howard kommer upp på scenen, helt slagen av hur mycket folk som sitter i publiken. Man kommer kunna spela både som man och kvinna. Man kommer även kunna bygga hus av material som plockas upp i världen. Man har arbetat med spelet sedan 2009, så man har hunnit en bra bit på vägen, och spelet kommer att släppas den 10 November i år, så väntan är inte allt för långt bort. Under tiden kan ni njuta av trailern nedanför som visar en hel del moment i spelet.

 

Fallout Shelter
Man visar även upp Fallout Shelter, ett mobilspel där man får skapa sitt eget ”Vault”; ett typ av Resource-manager spel där man måste se till att alla ens arbetare behöver mat, ut och jaga, lära sig försvar mot fiender, hur man hanterar vapen och liknande.. Fallout shelter släpps IDAG till iOS, så grattis alla iphone och ipad-ägare.

Årets spelmässa har precis börjat, och det med ett företag som är på plats för första gången någonsin. Vad som komma skall under denna hektiska dag återstår och se, men vi har i alla fall bjudits på en hel del redan. Doom verkar leva upp till förväntningarna, Fallout 4 verkar bli gigantiskt och sett till både Dishonored 2 och Battlecry finns det nog en hel del att se fram emot. Elder Scrolls växer så det knakar, så även där kommer en hel del speltid att spenderas. Glöm inte och följa med oss under våra sändningar på både Twitch och Youtube, häng i chatten och var med och tävla om fina priser, E3 har bara börjat!