Jag som är en oerhörd League of Legends-fantast och som älskar att titta på olika tävlingar mer än att spela själva spelet själv sörjer lite i och med denna nyhet. Martin ”Deficio” Lynge har blivit avstängd ifrån att kommentera det kommande ”Championship Series” då han diskuterat en eventuell arbetstjänst hos ett av League of Legends-lagen han kommenterat, nämligen Copenhagen Wolves.

Martinlyngenyhetsbild

Kommentatorn Martin Lynge är till vardags anställd hos Riot och enligt företaget själva måste de anställda berätta ifall de tänker prata om eventuella jobb hos sponsrade lag eller blir erbjudna liknande jobb. Riot själva går ut i ett uttalande och säger

Although it’s not unusual for Rioters to be approached with offers from LCS organizations, it’s important that the organization and Rioter let us know as soon as an offer is made to raise awareness around potential conflicts of interest. In this case, we believe that Deficio showed poor judgment in navigating this conflict of interest.

Det läge Martin Lynge nu hamnat i är att han själv inte får ställa upp och tävla för ett professionellt League of Legends-lag som deltar i LCS fören säsongen 2016 når sitt slut, och vad gäller denna säsong kommer han inte få kommentera något ifrån turneringens första veckor, men efter vecka fyra kan det hända att de släpper lite på avstängningen. I samband med detta har även Copenhagen Wolves coach blivit avstängd lika länge som Martin Lynge då han påstås ha ljugit för sina spelare om att han erhållit viktig information ifrån just Martin Lynge gällande andra tävlande lags strategier och liknande. Om detta stämmer eller ej är fortfarande under utredning.