Svenska Damlandslaget gör debut i EA Sports Fifa 16! De första detaljerna börjar äntligen nå ytan gällande EA Sports kommande FIFA-spel. Den första riktiga informationen man valt att släppa är möjligheten att spela som

Tolv av världens bästa damlandslag snart ”In The Game”

FIFAsixteentextone

Idag meddelade att EA SPORTS FIFA 16 blir det första spelet i FIFA-seriens historia som kommer att kunna erbjuda damfotboll. Sverige, plus ytterligare 11 av världens allra bästa damlandslag, kommer att finnas med när spelet lanseras den 24 september – övriga länder är: Australien, Brasilien, Kanada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexiko, Spanien och USA. Landslagen kommer att finnas tillgängliga i en rad spellägen som exempelvis offline-läget Kick Off och vänskapsmatcher Online. Gå till http://easports.com/fifa/women för att ta en första titt på landslagen in-game.

Att kunna ta några av världens allra bästa damlandslag till vår spelserie är en stor händelse för EA SPORTS, och vi är mycket glada över att kunna leverera ett nytt spelsätt till miljontals fans”, säger David Rutter, VP & GM, EA SPORTS FIFA. “Tack vare våra innovativa referensverktyg, system för att återskapa spelarutseenden samt den sofistikerade gameplay-plattformen som vi kommer att utveckla ytterligare i FIFA 16, kan vi säkerställa att fansen får en autentisk fotbollsupplevelse när de spelar med damlandslagen.”

Från helt nya rörelsescheman, via spelare som liknar verklighetens original, till realistiska animationer och attribut, har FIFA-teamet lyckats återskapa 12 av världens allra bästa damlandslag. Under en motion capture-session i EA Canada-studion genomfördes arbetet med att fånga spelarrörelserna med oerhörd precision och detaljrikedom tillsammans med fyra av USA:s bästa damspelare: Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan och Megan Rapinoe. Spelarnas rörelsescheman hjälpte oss att skapa nya spelarrörelser i FIFA 16 inklusive nya gångstilar, löpningar, ruscher och horisontala rörelser.

FIFAsixteentexttwo

Även Soccer Canada besökte EA för att dela med sig av spelarreferenser som i sin tur användes för att skapa nya spelarmodeller. För att kunna säkerställa högsta möjliga realism fick den mobila ansiktsskannern ge sig ut på turné och besökta en rad turneringar och events världen över för att kunna fånga spelarnas utseenden inklusive ansikte och frisyr. Spelarna i FIFA 16 kommer att se ut och röra sig precis som verklighetens original.

Att få se hur det går till när en spelare skapas i spelet var häftigt, särskilt när man är en av dom”, konstaterar Charlotte Rohlin, mittback i den svenska landslagstruppen. “Det är jättekul att damspelare inkluderas i EA SPORTS FIFA. Vi är förebilder för många unga och detta visar verkligen att fotboll är fotboll för alla”. Kosovare ”Kosse” Asllani håller med och tillägger:

”Eftersom jag själv växt upp med EA SPORTS FIFA så har jag drömt om att damspelare ska finnas med i spelet. Det är ett stort steg för damfotbollen” säger den svenska mittfältaren/forwarden.

FIFA 16 med damlandslag kommer att släppas via Origin till PC, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 och PlayStation 3. För mer information om EA SPORTS FIFA 16 se: www.easports.com/fifa eller anslut dig till EA SPORTS-communityn på http://www.facebook.com/easportsfifa.

Källa: Electronic Arts Pressrelease