Consolidate är ett arrangemang som från början var ett underprojekt till SpelArena. Vårens evenemang kommer äga rum mellan den 29-31 Maj i Jönköping och där satsas det stort på E-sport och turneringspengar i år! Vi har intervjuat Andreas Westman om vad som gör årets evenemang så speciellt, ni känner säkert igen honom från Momentum Podcast.

consolidate1

Vilka är ni som ligger bakom Consolidate och vad brinner ni för? 

I projektplanen för SpelArena finns det med som mål att skapa ett återkommande event varje år. Detta event skall bygga på SpelArenas värdegrund och syfta till att utbilda och stärka föreningar inom digitalkulturen. Vi hoppas att Consolidate blir det årliga event som samlar all form av nördkultur under ett event.

Jönköpings kommun och SpelArena är tillsammans med Studiefrämjandet de som ligger bakom Consolidate, men vi har flera sponsorer för att göra detta möjligt. Aktörer som Ozone Gaming , Team minnen, Druidz E-Sport, LBS – det kreativa gymnasiet, Sverok och massor av ideella personer samverkar för att det ska blir ett fantastiskt event!

consolidate4

Vilken typ av event är consolidate och var kommer det hållas?

Consolidate är i Jönköping varje år och denna gång har vi hyrt två hallar på Idrottshuset. Consolidate riktar sig till bl.a. E-Sportare och föreningar som jobbar med någon form av digitalkultur. Vi har också ett samarbete med Coderdojo som kommer ha föreläsningar och annat kul på plats. Vi har även ett expo område med massor av roliga aktiviteter.

consolidate3

Hur kommer Consolidate skilja sig från andra spelevent i sommar?

Rent utseendemässigt skiljer vi nog oss inte så mycket, men däremot hoppas vi att vi är ett event där föreningar och hittills oetablerade lag kan få pröva sina vingar. Vi hoppas att de ideella föreningar som är med och jobbar kommer bli bättre och kan ta erfarenheterna med sig hem till sina medlemmar, för att i sin tur kunna göra egna event.

consolidate2

Berätta om era bästa Consolidate-minnen från tidigare år?

När man är mitt i upplevelsen så är det känslan när man tittar på eventet och ser alla glada och inspirerade människor. Men även när folk kommer fram och säger att detta är det bästa som finns och att de haft jätte kul det är det fina minnen. Det värmer att få vara en del av den Svenska E-sporten och att ha fått se den växa så enormt de senaste 5 åren, samt att den idag både blivit accepterad som sport och kan sändas på TV. Vi är glada att få vara del av den och främja sporten på alla sätt vi kan.

consolidate5

Vilka överraskningar tror ni att vi kommer få se under årets Consolidate?

Om jag sa det skulle det ju inte vara en överraskning!  Men när det gäller årets höjdpunkter så håller vi turneringar i: Dota2 och Hearthstone, samt turneringar som deltagarna själva får anordna. På det sättet exkluderas ingen, vare sig casual eller proffs. Vårt E-sportslag Team Druidz kommer att tävla i Dota 2 och vi håller självfallet tummarna för dem och önskar dem lycka till!

Hemsidan för Consolidate finns här, boka din biljett redan idag!