Det händer intressanta saker den här veckan, bland annat släpps GTA V äntligen på PC. Vad krävs då för att kunna spela det på dator och vilka nya features har GTA V att komma med? Till att börja med kan du spela i 60 fps och upp till 4k eller bredare om din hårdvara tillåter. Samtidigt släpper Rockstar även en Video Editor som är det perfekta verktyget för att koordinera och spela in unika filmklipp inuti GTAs spelvärld. Här är spelets hårdvarukrav:

Minimum Specs for GTA V on PC

 • OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
 • Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
 • Memory: 4GB
 • Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
 • Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
 • HDD Space: 95GB (Screenshots av GTA-mappens egenskaper har gått upp till 95GB)

Recommended Specs  for GTA V on PC

 • OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
 • Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
 • Memory: 8GB
 • Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
 • Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
 • HDD Space: 100GB (Det är nog bra att ha en rymlig SSD-disk för ett spel som detta)

Och som ni säkert vet har den femte säsongen av Game of Thrones äntligen börjat! Redaktionen firar detta med att vi delar med oss av det välkända introt blandat med världskartan från Zelda: A Link to the Past! Och när vi ändå pratar om Nintendo så passar vi på att dela en ny video som visar upp Mario Kart 8 och spelets nya tävlingskategori 200cc.

Det har även kommit ut screenshots från CAPCOMs nya RPG – Dragons Dogma Online! Klicka på bilden för att se ett galleri med fler screenshots, men texten är inte på engelska ännu. Likt Final Fantasy XIV: A Realm Reborn så kommer det till PS3, PS4 och PC senare i år.

Och slutligen kan vi meddela att det 16 år gamla strategispelet Age of Empires 2 kommer att få en nyutvecklat expansion till HD-versionen som släpptes på Steam för inte så länge sedan. Expansionen ska utvecklas av teamet bakom Age of Empires II: The Forgotten och den släpps någon gång senare i år. Hoppas att ni också ser fram emot det!

Följ även Ctrlaltelite.se på Facebook för att se när veckans recensioner släpps!