Peter Nelson aka Hotseatpete, du är förutom skribent här på CtrlAltElite även ett stor fan av Diablo III: Reaper of Souls. Man kan ofta hitta dig streama bland annat Blizzard hack ’n slash men även andra titlar.

Berätta varför har Diablo III sån stor plats i ditt hjärta?

”Det hela började nog med att jag och några barndomsvänner  satt hemma och spelade Diablo 1 på en save fil som tillhörde min kompis pappa. Vi spelade nästan varje dag, och när vi sedan blivit lite äldre och skaffat var sin egen dator, så släpptes Diablo II och då var det bara naturligt att vi började spela det istället.Jag minns fortfarande när expansionen till Lord of Destruction släpptes, hela kompisgänget cycklade ner till stan för att köpa var sitt exemplar, och sedan hem igen för att spela. Vi hade förberett med LAN för att kunna få ut så mycket som möjligt av releasen, och jag tror det var det här som startade en karusell som inte skulle komma att stanna på många år

Nu hoppar vi framåt lite till den 28 juni 2008.
Under Blizzards Worldwide Invitationals så kungör Blizzard Diablo III, och då ganska stabila vardag får sig en käftsmäll. Gamla Diablo 2 vänner börjar höra av sig och vill redan i det här skedet börja återskapa Diablobanden som fanns, och börjar planera lite löst kring semestrar och liknande, det pratas om komp dagar och inarbetade helger för att kunna maximera sitt Diablo III spelande.

Många kanske tror att vi pratar om droger här, men det är verkligen så här stort inflytande som Diablo har haft på mitt liv. Dock så skulle det dröja länge innan Diablo III var på marknaden, och det var inte så bra då, som det är idag Det har format mig i väldigt mycket, det är en varm mysig feeling som alltid infinner sig när man pratar om Diablo, men den stora anledningen till varför jag fortfarande spelar det?Två ord två gånger: ”Perfect Gear” och ”Underbara Vänner”

Varför är PTR viktigt för spelare?

PTR eller Public Test Realm är ju egentligen som en Beta testning för kommande patcher och expansioner, fast för alla. Fördelen som finns här är att man kan hitta spelstilar och spelsätt som kanske passar en bättre i en uppkommande patch, samt att man kan hitta buggar och fel som kan rapporteras och fixas till innan patchen släpps.

Det är ju ett extremt bra och billigt sätt att bygga hype inför kommande patcher och ändringar, vilket gör att många väljer att komma tillbaka till spelet för att någon kändis på Youtube har sagt att det är awesome sauce i den kommande patchen.Nackdelen med (Blizzards) PTR är att dom ligger uppe alldeles för länge, vi hade fyra veckor på oss med den senaste builden, vilket gjorde att jag mer eller mindre spelat den nya patchen varje dag i fyra veckor, så jag är inte lika sugen på patchen nu som jag var då. Blizzard släpper en PTR med enorma buffar till alla klasser och items, och sedan skalar dom ner allting sakta sakta under fyra veckor, så att man tillsist är ”ganska dålig” i förhållande till hur man var när det hela började.Många andra företag brukar göra tvärt om, dom släpper små ökningar, och sedan knuffar dom allting uppåt tills det hittar en trevlig fungerande nivå, vilket får spelarna att känna sig mer uppskattade.

Hur stora tror du chanserna är för att lyckas bli först I Europa till Level 70?

Jag är ganska så säker på att jag inte kommer att klara det. Det finns säkerligen minst tre olika exploits där ute som ingen delar med sig av, utan som dom ska använda sig av i afton. Jag gissar att jag och min grupp kommer landa runt plats ~500, men så länge jag är med på top tusen så är jag extremt nöjd!

Vad kan vi förvänta oss att se under de här kommande timmarna som du streamar?

Vi kan förvänta oss hets, stress, dåliga skämt, nyfunnen vänskap och (om klockan är mer än halv ett på natten) valsång.

Senast vi gjorde en långstream så blev det väldigt mycket frågor. Det är oftast frågor kring levling, gear, crafting och builds, vilket jag den här gången har läst på en del om (inte för DH.. jag spelar inte DH. Alls)

Den sista frågan nu då Peter, och kanske den viktigaste: Vad kommer vi få se dig spela för klass i Säsong 3?

Som det ser ut nu så kommer jag ge mig på munken igen, Exploading Palm gör så stor skillnad i början att man inte kan leva utan den, och i en snabb farmgrupp så tror jag att den kommer att göra skillnad!

Watch live video from HotSeatPete on www.twitch.tv

Källa: CtrlAltElite