I Japan är spelet YO-KAI WATCH redan en miljonsäljare och ett kulturellt fenomen. YO-KAI WATCH är ett rollspel till Nintendo 3DS, som publiceras av Nintendo och utvecklas av LEVEL-5 Inc. Nu är det äntligen klart att det också kommer till Europa!

Spelet handlar om en pojke som får en väldigt speciell klocka som gör att han kan bli kompis med och hjälpa de busiga och nyckfulla Yo-kai*. De Yo-kai som pojken lyckas värva kan han sedan använda för att utmana andra Yo-kai. Han kan också använda dem för att hantera olika utmaningar och lösa problem. En Yo-kai kan dessutom se ut på många olika sätt, så var förberedd på att även ett till synes livlöst föremål kan vara en Yo-kai.

Yokaiwatchcharactergroupshot

Efter lanseringen i Japan under 2013 blev spelet snabbt en storsäljare och mottogs väl av både kritiker och konsumenter.

YO-KAI WATCH till Nintendo 3DS kommer att lanseras i Europa, USA, Sydkorea, Australien och Nya Zeeland. Inget exakt relasedatum är dock satt ännu. Utöver spelen och den tecknade tv-serien så har YO-KAI WATCH också genererat över en miljard dollar vid försäljningen av leksaker och merchandise i Japan.

Yo-kai är varken spöken, monster eller varelser. Yo-kai är helt enkelt bara Yo-kai. De kan inte ses av mänskliga ögon, men de finns överallt. Oavsett om de fötts från en avlidens människas själ eller ett vardagligt föremål som upptäckt sitt högre syfte, så är deras personligheter väldigt lika människors.

Källa: Bergsala Pressrelease