Den 8 maj i år släpps Kirby and the Rainbow Paintbrush till Wii U i Sverige. Detta blir Kirbys första Wii U-exklusiva spel och du kommer förstås kunna använda dina Kirby amiibo-figurer i detta spel. Kirby and the Rainbow Paintbrush är ett vackert och mysigt spel som kan spelas med flera spelare. Både Kirby och världen i spelet ser ut att vara gjord helt av lera i olika färger, så det här blir ett helt nytt sätt att se på Kirby.

Kirbytxtscrnchomp

I detta äventyr har Kirbys drömland börjat förlora sina färger och det är upp till Kirby att få tillbaka alla färgerna genom att besöka sju planeter, besegra fiender och lösa pussel.

Kirby and the Rainbow Paintbrush kan avnjutas med vänner och familj då upp till fyra spelare kan spela samtidigt. Det är dessutom väldigt lätt att lägga till en ny spelare när som helst under spelandet. Den spelare som spelar som Kirby ritar Rainbow Ropes på Wii U GamePad, medan de andra spelarna använder Wii Remote-kontrollerna för att spela med  Waddle Dee-figurer som hjälper Kirby på olika sätt. I flerspelsläget är målet förvisso att hjälpa varandra, men samtidigt gäller det att samla flest stjärnor så det finns också ett litet tävlingsmoment inbakat i flerspelarläget.

Kirbytxtscrn

Kirby, King Dedede och Meta Knight amiibo kan användas en gång om dagen för att ge Kirby specialförmågor. Om du använder Kirby amiibo så får du obegränsat med Star Dash, vilket annars bara kan aktiveras genom att samla 100 stjärnor. Använder du en King Dedede amiibo så får Kirby en hatt som ger honom sex stycken kroppspoäng istället för de fyra som Kirby normalt har i spelet. Använder du Meta Knight amiibo får Kirby en mask som ger honom förmågan Fast Dash så du lätt kan ta dig förbi svagare fiender.

Källa: Bergsala/Nintendo Pressrelease