I höst öppnar en ny möjlighet för den som ägnar sig åt E-sport. Aleholmskolan erbjuder kursen E-sport där man får
professionell E-sportträning som kan kombineras med skolans alla sju program. Eleven får grundläggande behörighet samtidigt som den får fördjupa sig i och träna E-sport på skoltid. I Sävsjö finns de bästa förutsättningarna för att lyckas med E-sport.

Här finns bra bredband, bra träningsmöjligheter för både fysisk och mental träning, bra utrustning och samarbete med några av Sveriges bästa tränare. Inom kursen tränar man teknik, taktik, mental träning och fokuserar på hälsa och kost.

Aleholm ger varje spelare chansen att fokusera fullt ut på sin sport. Aleholm har sedan tidigare, bland annat genom sitt riksidrottsgymnasium för skytte, god kunskap inom specialidrott. Här arbetar Jonas Fyrpihl, professionell pistolskytt. Jonas handledde E-sportlaget Fnatic i mental träning, då de hade E-sport BootCamp i Sävsjö 2014, och sedan blev Sverigemästare i CS:GO.

Carn

Det är både kul och inspirerande att se att E-sporten har kommit så pass långt att vi nu har gymnasieutbildningar anpassade för den och dess utövare. Sverige har de senaste 15 åren varit världsledande inom E-sport, och detta tack vare vårt lands tidiga framsteg med infrastruktur och teknologi, samt vår relativa öppenhet inför den digitala tidsåldern vi lever i. Vi på Fnatic har alltid jobbat för att skapa de bästa förutsättningarna för våra spelare, och vi ser nu fram emot att jobba nära med Sävsjö kommun när det kommer till att utbilda nästa generations spelare, ledare och innovatörer inom E-sport – en rörelse och industri som idag attraherar över 90 miljoner människor världen över.

Aleholm erbjuder en bra studiemiljö där eleverna får kunskaper som de har nytta av hela livet. I skolans lokaler bedrivs undervisning för gymnasieelever och genom ett gott och nära samarbete mellan elever och lärare arbetar skolan för att alla ska trivas. På Aleholm får alla möjlighet till individuellt stöd och uppmuntran. Sävsjö visar positiva resultat inom flera områden i rapporten Öppna Jämförelser Gymnasieskolan 2014 där SKL jämför resultat och resurser mellan kommuner. Kommunen är inom fyra områden bland de elva bästa kommunerna av Sveriges 290. Kommunen ligger bland annat på andra plats i Sverige vad gäller gymnasieelever som uppnått grundläggande behörighet till högskola inom 3 år.

Rektor Johnas Stranne och utvecklingschef Kristin-Nilsdotter Isaksson finns på plats på Aleholmskolan den 9 mars klockan 14.00 för ytterligare frågor och kommentarer.

Källa: Aleholmsskolan pressrelease