Spelinformation

 • Testad plattform: Windows
 • Utvecklare: Razer
 • Utgivare: Razer
 • Hårdvarutyp: Mus
 • Lämpar sig bäst för: Casual | Pro
 • Fungerar till: OS X | Windows
 • Släpps: 2014-08-26

 

Razer DeathAdder är en av företagets äldre serie möss, originalet lanserades redan 2006 och var deras första ergonomiska mus. Sedan dess så har den kommit in en hög med olika versioner närmare bestämt sju stycken. Det är inte heller helt förvånande att det är en av Razers bäst säljande möss och att denna även skulle hitta in i Chroma familjen va inte helt oväntat.


DeathAdder Chroma är en mus som har ett gediget släktträd
som sträcker sig i hela sju led som sträcker sig bakåt till 2006. DeathAdder serien var Razers första mus med ergonomi i tankarna och just denna punkt har dem fortsatt förfina med jämna mellanrum.

Men det är inte bara ergonomin som har blivit lite bättre i denna version utan Razer har även givit DeathAdder steroider i form av en uppdaterad optisk sensor med hela 10,000 DPI till skillnad mot sin föregångare som ”enbart” hade 6400 DPI. Den nya sensorn öppnar upp möjligheten till rörelsehastigheter på upp till 508 cm per sekund och 50g acceleration, vilket gör att hur snabbt du än rar på musen så kommer den att hänga med.

Razerdeathadderchromatxtscrnone

Deathadder Chroma ställs snabbt och lätt in i programvaran Synapse

Deathadder Chroma är designad för att ligga skönt i handen under längre tider och för att göra greppet än bättre så finns det två gummerade sidogrepp som tummen och lillfingret landar skönt på och ger ett intryck av att musen ligger lite extra säkert i handen. Detta till den ganska lätta vikten på 105 gram så sitter den kvar i handen oavsett hur vilt du spelar.

Men för att kunna hamna i Chroma familjen så finns det ju ett krav att uppfylla och det är att kunna visa 16,8 miljoner olika färger. Faktiskt så klarar denna mus av detta helt klart godkänt, det som kan lysas upp och ställas in av användaren är, Razer loggan på bakdelen samt scrollhjulet men trots att dessa kan visa alla 16.8 miljoner färger så skiljer dem sig lite åt i hur dem kan visa dessa. Kollar vi närmare på loggan så klarar denna av alla de tre lägen som normalt finns på Chroma produkter, Spektrum, Andning och Statisk, men Scrollhjulet klarar enbart Spektrum och Statiskt läge, vilket i alla fall är lite konstigt i mina ögon.

För att sammanfatta det hela:

Razer Deathadder Chroma är en mus som är svår att jämföra mot andra möss tack vare sin lite egna utformning, ligger den skönt i handen, ja för mig gör den det. Men om den passar alla är svårt att säga den är ganska stor och är designad att hålla med hela handen, så har du lite större eller mindre händer så kanske den inte passar lika bra. Inställningarna för Deathadder Chroma ställs snabbt och lätt in i programvaran Synapse som installeras snabbt och enkelt genom att bara plugga in musen i datorn, det krävs dock en internet uppkoppling för detta.

Razerdeathadderchromatxtscrntwo

Jag kan inget annat att rekommendera denna mus

Är det en produkt värd pengarna? Ja det måste jag säga den levererar allt som du kan förvänta dig i en mus och inkluderar även en bra programvara och massor med färger. Priset för DeathAdder Chroma ligger idag på ca 650 kr på internet och det placerar den i samma prisklass som andra möss med RGB leds. Så jag kan inget annat att rekommendera denna mus, men även tipsa om att om möjligt titta på den i butik och se om den passar din hand eller inte tack vare att det är en lite större mus.

Specifikationer för Razer Deathadder Chroma:

 • Ergonomic right-handed design with textured rubber side grips
 • 10,000dpi optical sensor
 • Chroma lighting with 16.8 million customizable color options
 • Razer Synapse enabled
 • Five independently programmable Hyperesponse buttons
 • 1000Hz Ultrapolling
 • On-the-fly sensitivity adjustment
 • Always-on mode
 • 200 inches per second/50g acceleration
 • Gold-plated USB connector
 • Seven-foot, lightweight, braided fiber cable
 • Approximate size: 127mm/5” (Length) x 70mm/2.76” (Width) x 44mm/ 1.73” (Height)
 • Approximate weight: 105g/0.23lbs

System Requirements:

 • PC or Mac with a free USB port
 • Windows 8/ Windows 7 / Windows Vista / Windows XP (32-bit)/ Mac OS X (v10.7-10.9)
 • Internet connection
 • 100MB of hard disk space
 • Razer Synapse registration (requiring a valid e-mail), software download, license acceptance, and internet connection needed to activate full features of product and for software updates. After activation, full features are available in optional offline mode.

Razer DeathAdder Chroma

8

Design

8

Byggkvalitet

7

Funktionalitet

9

Prisvärdhet

8

Plus

 • Ergonomisk
 • Hållbar kabel
 • Priset
 • Känslan på knapparna

Minus

 • Lite för lätt
 • Scrollhjulet saknar andandes läge för ljuset