Qpad släpper en uppföljare till sin prisvinnande mus QPAD 5K och lovar ”16.8 miljoner” förbättringar.

Qpads nya skapelse får namnet 8K och är en 5K på steroider med en helt ny motor under huven så lovar Qpad att spelare kommer känna mer kontroll och ta sitt spelande till nya nivåer.

Qpadtxtscrnone

Since your mouse is the critical link between you and the game you want to win, you need the best you can get. To deliver on this promise, the QPAD 8K features a multitude of improvements including a new, more advanced sensor, a more powerful CPU, more memory and brand new mouse software, which is highly intuitive and provides gamers with the extra edge.

Qpad 8K fortsätter använda deras fem fingergrepp som ger skön komfort och ett bra grepp. Men det som ger musen extra kraft mot sin föregångare är den nya sensorn som tar analyserar underlaget med 12,000 FPS och täcker en yta på 30×30 ppf (Pixels per frame). För att hantera all information så har Qpad slängt in en 32-bitars ARM processor optimerad för spårningsprestanda.

Den nya 8K musen kommer med 7 programmerbara knappar för profiler, känslighet, genvägar och andra macron. Den kommer även med Qpads Glidz redan monterat på undersidan för bättre glid på musmattan. Qpads 8K är helt Plug&Play och behöver inga speciella drivrutiner för att fungera och den har ett inbyggt minne på 128kb för att lagra dina personliga profiler.

Qpadtxtscrntwo

Andra förbättringar som Qpad har implementerat är knapparna under höger och vänster väljare, dessa kommer från Omron och har verifierats till 20 miljoner klick med en distinkt återkoppling. Sist men inte minst så kan du anpassa färginställningarna. Och som så många andra möss idag så kommer även Qpads 8K med RGB led belysning med hela 16.8 miljoner olika färger att välja mellan för att kunna matcha ditt humör eller bara de andra tillbehören som bor på ditt bord.

The QPAD 8K delivers where it matters: in both feel and performance.

Musen förväntas finnas i handeln i slutet på denna månad och hamna på ett rekommenderat pris på 79 Euro och Webhallen har idag lagt upp den för 799 kr.

Specifications:
Sensor technology: Gaming grade laser sensor
Sensitivity: 200 – 8200 CPI  (Counts/inch)
Max Acceleration: 30 G
Max Speed: 3,8m/sec | 150 IPS (inch/sec)
Image processing: 10.8 MPS (Mega pixels/second)
USB report rate: 125, 250, 500, 1000 Hz
USB Data format: 16 bits/axis
Buttons: 7
Sensing pixels: 30×30 pixels
Sampling rate: 12.000 FPS (Frames/second)
Cable: Braided cable 2 meter
USB plug: Gold plated USB
Response time: 1 ms
MCU Controller unit: 32bit ARM M3 72Mhz processor
Backlight: RGB led 16.7 million colors
Installation: Plug & Play
On board memory: 128 kb
Main buttons: Omron switches. Left / right. 20 mil.clicks
Shape: Right handed, Ergonomic, five-finger grip.
Software: For advanced features and functions.

Källa: Qpad Pressrelease