Spelinformation

 • Testad plattform: Xbox One
 • Utvecklare: Insomniac Games
 • Utgivare: Microsoft Studios
 • Genre: Action | Tredjepersonsskjutare
 • Antal spelare: 1 Offline | 2-8 Online
 • Finns till: Xbox One
 • Släpps: 2014-10-31

 

Sunset overdrive byter ut zombier mot energidrycks muterade monster. Japp för detta är ett lite annorlunda spel i mängden zombie spel som finns ute på marknaden just nu. Du är den ofrivilliga protagonisten som vi får styra har en hel uppsjö av olika kläder och vapen att ta till när mängden av zombie-energidrycks monster blir för många.

Den enklaste sättet att förklara Sunset Overdive är att föreställa sig vad som skulle hända om Tony Hawk spelserien fick barn med Serious Sam spelserien. Allt började när FizzCo lanserade sin energidryck Overcharger Delerium XT som skämtsamt nog förkortas (OCD).

Hela Sunset city sätts i karantän då det visar sig att drycken har allt annat än önskvärda bieffekter på användaren. Ditt mål blir självklart att avslöja FizzCo och ta dig ur den stängda numera minst sagt obehagliga staden. tur för dig är du inte ensam i Sunset City, i den stora karantänzonen blev fler än bara du kvar, bland annat ett gäng lajvare och ett gäng scouter som du får hjälp av och behöver hjälpa för att ta dig igenom spelets story.

sunsetoverdrivetxtscrnone

Sunset Overdrive är snyggt, de starka färgerna smälter in i staden som även den är levande (i alla fall i färgmässigt) Att glida runt på elledningar, hoppa runt på olika hustak eller bara promenera på stadens gator till det rockiga soundtracket är en tillfredsställande känsla. Lägg även till brinnande nallebjörnar som spottas ut från ett av mina vapen så kan du nog själv lista ut att humorn är konstant närvarande. Trots frameskips här och där och stundtals lagg, vilket jag verkligen hoppas framtida patchar kommer ordna till.

På tal om humorn så är den konstant i Sunset Overdrive och här tycker jag verkligen Insomniac Games lyckats perfekt, även de små detaljerna som vapnets namn TNTeddy som skjuter ut exploderande nallebjörnar på spelets fiender. Insomniac Games har som många vet ett förflutet där kärlek till just titlarnas vapen stått i fokus under åren med titlar som Ratchet and Clank, Resistance och Fuse. Insomniac Games är även de som skapade Spyro The Dragon serien som numera kallas Skylanders.

Soundtracket är superb och passar som handen i handsken till Sunset overdrive, med punk, skate och rock musik från artister som Meat Market, Cheap Time, Boats m.flera känns det som man tänkt till och verkligen funderat vilken musik som passar till det upplägget spelat har. Även röstskådespelarna gör sina roller bra och trovärdiga.

sunsetoverdrivetxtscrntwo

De negativa jag upplever när jag spelat igenom Sunset Overdrive och ser slutexterna rulla är att trots allt spelet försöker erbjuda oss så lyckas de inte helt, missförstå mig rätt. Spelet är roligt och underhållande men det blir även fort repetitivt och till viss del enformigt. Lite som den där filmen du såg som var väldigt bra, men den ska också lämnas åt just en gång tittande, lite så är det med sunset Overdrive, när jag väl är klar med det finns det inget som lockar mig tillbaka. Multiplayer delen är fruktansvärt dålig så jag vill inte ens ta upp den i min recension.

Med det sagt är Sunset Overdrive absolut inget dåligt spel! Tvärt om det är underhållande, roligt, snyggt och har en riktigt bra kontroll, men det är inte såpass roligt att det ska vara det spel som snurrar i min Xbox One just nu. Är du ett fan av Insomniac Games vet du på ett ungefär vad du kan förvänta dig, är du ute efter ett action äventyr med humor till Xbox One är Sunset Overdrive absolut något för dig! En lekstuga utan allt för tung story

Sunset Overdrive

8

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

6

Plus

 • Roligt att göra om sin karaktär när som helst i spelet
 • Humorn
 • Bra tempo på gameplay

Minus

 • Repetitiv gameplay
 • Onödigt invecklat vapensystem
 • Tråkig multiplayer del