Firaxis kommer att rulla ut en ny Civilisation: Beyond Earth uppdatering snart, som ska införa en anslutning till studions kommande spel ”Sid Meiers Starships”.

Det är kanske att vänta eftersom spelen utspelas i samma universum, men några detaljer på hur det kommer att fungera i praktiken har inte tillhandahållits. När uppdateringen har rullat ut kommer du kunna logga in på ditt ”My2″K konto inifrån Beyond Earth, vilket då kommer visa dig en exklusiv Glacier planet karta.

Sid Meiers Starships är ett turbaserat strategispel som utspelas i Beyond Earths universum, och väntas släppas någon gång under första halvåret 2015. kolla in länken här för att se gameplay. I den nya uppdateringen så lovar också Firaxis att det kommer att bli en hel del balansförändringar, där underverk (Wonders reds. anm.) kommer vara det huvudsakliga målet för ändringarna.

En av de mest konsekventa bitarna av återkoppling som utvecklarna fick var att vissa underverk byggdes för sällan, och många spelare tyckte att det kändes som en marginell uppgradering över andra byggnader” står det i uppdaterings noterna, ”Laget som jobbar med Beyond Earth tog en generell koll på vad dom olika underverken kostade och ändrades sedan effekten på de flesta av dem. Vi kan förvänta oss att dessa förändringar kommer ha en domino-effekt på spelets alla aspekter.

Andra stora förändringar inkluderar nya krav från befolkningen i ens städer, vilket även det kommer att påverka spelet. De fullständiga förändringarna finns att läsa om här, vi på redaktionen vill dock varna för att dom är ganska massiva i sin läsning, så se till att sitta bekvämt!

Har du missat vår recension på Civilization: Beyond Earth kan du läsa den här

Källa: Civilization.com