Mycket har hänt på redaktionen och vår rapportering kring spelevent har växt rejält!
Vi intervjuade bl.a. Blizzards Jesse McCree om Diablo III: Reaper of Souls, rapporterade flitigt från E3 och Gamescom 2014, samt Dataspelsgalan, ComicCon GAMEX och Dreamhack Winter 2014. Vi recenserade också över 80 spel, uppdaterade hemsidans design och unboxade den nya generationens konsoler och tillbehör. Vi fick vara med om kulturnatten på Dragon’s Lair, Magic the Gathering på dieselverkstaden, introduktionen av Just Dance till officiell E-sport och även när vår egen Hamsternator släppte sitt första alldeles egna spel, Jetface Joybum! Vi har dessutom följt Xbox med Games with Gold och Sonys PS Plus-erbjudanden under hela året. Vad tycker då redaktionen om spelåret 2014 och topparna och dalarna vi recenserat?  

Årets Bästa

Dragon Age: Inquisition Storslagen och pampig musik som är i klass med Sagan om Ringen-filmerna är riktigt häftigt, och det återfinns definitivt i Dragon Age: Inquisition. Ibland kan jag stanna upp och bara drömma mig bort till musiken. Med pampiga symfoniorkestrar levererar Destiny och Dragon Age helt galna ljudbilder, soundtrack bör köpas omgående! Inquisition är dessutom ett fantastisk bra spel där dess handling, stridssystem och mängder av speltid är bara några av de saker som lyfter spelet! Musiken i Dragon Age passar spelet som handen i handsken.

Årets Överraskning

Valiant Hearts Ett spel som tar dig med på ett äventyr som får tårarna att långsamt åka nedför kinden, det är för mig årets överraskning. Det är länge sen ett spel berörde mig så mycket som Valiant Hearts gör. Efter att ha spelat igenom det tappade jag räkningen på antal gånger jag grät under spelets resa, ett otroligt vackert mästerverk om vänskap, kärlek och krig. Fantastiskt vackert!
Övriga nomineringar: Hearthstone och Randal’s Monday 

Årets Besvikelse

Sacred 3  Ett spel som hade potential att göra en galen uppföljare på ett grymt rollspel, Sacred 2. Istället får vi en dåligt förberedd pannkaka utan någon som helst jordgubbssylt vid sidan av, råäckligt med andra ord. Årets och kanske även decenniets största besvikelse. Vad som kunde bli ett episkt RPG-äventyr blev istället ett hån i fans ansikten och gamerhjärtan, med en humor som fick mig att stänga av spelets ljud flera gånger och en voicecast vars engagemang var lika med noll.
Övriga nomineringar: Destiny

Årets MMO/RPG

Wildstar Ett nytt koncept, fräsch design och störtskön humör lånad från bland annat Unreal Tournament gör att Wildstar tar platsen som årets i särklass bästa nyutkomna MMORPG. Med ett så välskrivet manus, bra röstskådespeleri och en fantastiskt värld levererar Wildstar allt ett bra MMORPG ska göra. En ny och fräsch take på den ganska tråkiga och repetitiva MMO-genren!
Övriga nomineringar: Final Fantasy XIV – A Realm Reborn

Årets Hårdvara

0006-rig-black-system

Plantronics RIG – Trots avsaknaden för 7.1 på konsol är Plantronics RIG fruktansvärt sköna att ha på sig, och trots att extra funktioner som ibland innebär sämre kvalitet ger RIG dig möjligheten att koppla in din mobiltelefon, lyssna på musik och ta samtal utan att avbryta spelandet, ”Klockrent”.
Övriga nomineringar: Razer Kraken 7.1 och Razer Naga 2014

Årets Äventyr

Child of Light – Det sagolika och poetiska äventyret med Aurora lämnade ett stort avtryck hos mig och bjöd även på ett utmanande stridssystem och en hel del crafting. Att följa de unika hjältarna och deras små livsresor var lika inspirerande som spelets vackra, handmålade miljöer. Att det dessutom finns tillgängligt på så många spelplattformar är guld värt, speciellt på PS Vita!

Övriga nomineringar: The Banner Saga och Dark Souls II

Årets Shooter

Destiny – Trots att spelet snabbt får slut på innehåll är det trots allt ett av de mest skulpterade spelet där ute, ett MMO som verkligen satt ned skåpet långt ned i marken och som kan bli svårt att rucka på. Trots missöden med både tunn story och andra klagomål från fans levererar Destiny en slags hybrid mellan shooter, action och rpg. Roligt att spela med flera, men dötrist att spela ensam.
Övriga nomineringar: Titanfall och Wolfenstein: The New Order

Årets Action

Middle Earth: Shadow of Mordor – Det förvånadsvärt roliga nemesis systemet bidrar till mycket action, aldrig har man varit så hämndbenägen som nu. Actionäventyret bidrar med ett häftiga krigsstrategier och intressant story. Att kalla spelet för en Assasins Creed-klon gör det en väldig otjänst då spelet är så mycket mer än det. En ny spelserie som jag blev väldigt överraskad över!
Övriga nomineringar: Saints Row IV och Grand Theft Auto V

Årets Indie

Among The Sleep – Indieskräckspel finns det gott om numera, men det är inte alla som tar ett så unikt perspektiv och presenterar spelvärldens hinder genom så enkla medel som ett barns ögon. Lagom långt och lagom läskigt, men samtidigt atmosfäriskt, spännande och utan onödigt våld.
Övriga nomineringar: Shovel Knight

Årets Strategi

Civilization: Beyond Earth – Kommentarerna känns överflödiga, Sid Meier har gjort det återigen och visar att vi kan ta klivet ut på andra planeter i den virtuella världen utan att det känns slafsigt, ofärdigt eller ovälkommet. Jag har aldrig vart stor fan av strategispel, men Beyond Earth är sådär mysigt och är en titel som bjuder på mycket oavsett om du spelar det ibland eller väldigt ofta!
Övriga nomineringar: Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire

Tack till alla som följt oss i år och deltagit i allt från våra tävlingar till Hitbox-streamen!