Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) tillkännagav idag Playstation 4  20th Anniversary Edition, en specialutgåva av PS4 för att fira 20-årsdagen av den första PlayStation (PS) som lanserades 3 december 1994. 20th Anniversary Edition finns endast i 12 300 enheter i hela världen, en siffra som speglar datumet för den första PS-lanseringen.

Den exklusiva PS4-upplagan samt medföljande tillbehör har designats i den gråa originalfärgen och kommer förpackad i en särskild jubileumsbox. Eftersom 20th Anniversary Edition är mycket begränsad kommer den inte att finnas tillgänglig för försäljning i butik. På vår Facebook-sida kommer vi framöver att publicera all information om kommande tävlingar, samarbeten och välgörenhetsauktioner.

classiccontroller

Den första Playstation-konsolen banade väg för helt nya spelupplevelser. Med ett gediget spelutbud revolutionerade Playstation branschen och blev den första stationära konsolen att nå milstolpen av 100 miljoner skeppade enheter världen över1.

Playstation 4 20th Anniversary Edition är en mycket speciell modell som påminner om vår första Playstation som i sig har inspirerat alla Playstation-konsoler som lanserats de senaste två decennierna. Den här begränsade upplagan av PS4 ger alla trogna Playstation-fans en känsla av nostalgi, samtidigt som den ger en ny upplevelse för dem som aldrig testat originalkonsolen,

säger Andrew House, VD och koncernchef för Sony Computer Entertainment, Inc.

Med Playstation 4 20th Anniversary Edition vill vi visa vår stora uppskattning och tacksamhet till alla våra fans, förläggare, och affärspartners som har gett oss ett enormt stöd de senaste 20 åren. Vi hoppas och ser framemot deras fortsatta stöd när vi tillsammans fortsätter att utveckla och bygga framtiden för Playstation i flera år framöver. Vi står fast vid vårt löfte att leverera de bästa spelupplevelserna för spelare runt om i världen,

fortsätter Andrew House.

Källa: Sony Computer Entertainment Inc pressrelease