Nintendo släppte nyligen ett spelbart demo på 3DS för deras kommande fightingspel.
Du kan hitta det på deras eShop och det är helt gratis att ladda ner. Du kan starta det 30 gånger och under den tiden borde du hinna få en uppfattning om SSB på 3DS passar dig. Både matcher mot bots och mot andra lokala spelare tillåts och det finns 5 karaktärer att välja bland. En bana finns att pröva men som tur är har den två versioner, en vanlig med items och en Ω-version utan items som har en kompetitiv design, som Final Destination.

demo-ssb3DS-1

Att slåss med så många älskade karaktärer i 60 fps är guld på en bärbar maskin!
Det är även hysteriskt kul om du dessutom gillar den oberäknerliga naturen hos items.

Många har oroat sig över hur det handkontrollsnötande spelsättet ska fungera på ett så litet format som 3DS, och vi har redan sett rapporter där spelare lyckats ha sönder sin analoga styrplatta efter att ha spelat Super Smash Bros 3DS under lång tid. Andra har sagt att de mindre 3DS-versionerna helt enkelt är så små att händerna blir trötta och kan få kramp. Nintendos lösning på detta verkar vara att släppa två nya 3DS-utgåvor, men ska det vara så?

Vad tycker då jag som spelat det på 3DS XL? Till att börja med så är spelet responsivt, roligt och utmanande så länge den trådlösa anslutningen i matchen håller måttet. Knapparna och funktionerna i spelet kommer att kunna ställas om när spelet släpps, om du t.ex. vill byta till en layout som mer liknar Gamecube-kontrollen. Standardlayouten i demot har två hopp-knappar, men jag skulle nog flytta L-knappens greppningsfunktion till X eller Y-knappen eftersom L-knappen är svårast att behålla greppet om utan att komma åt volymslidern.

demo-ssb3DS-2

Link har fått en ny intressant dash-attack där han numera utför sitt ikoniska hoppslag.
I övrigt spelade jag mest med Pikachu och Mega Man, och till viss del med Mario och Villager. Alla karaktärer känns unika och kräver lite olika taktiker och spelstilar för att briljera. För er som tröttnar på bots eller soffgrannar som bara spammar en typ av attack så kan ni glädja er åt att repeterade träffar med en typ av attack kommer att göra mindre skada med varje träff.

Nya SSB känns snabbare och borta är också snubblandet från Super Smash Bros Brawl.
Jag ser dock mest fram emot WiiU-versionen eftersom man kommer kunna koppla in de mer förbrukningsbara och ergonomiska Gamecube-kontrollerna. Tyvärr vet vi inte ännu om man kommer kunna använda C-spaken till att göra Smash-attacker längre, men ju mer du övar på att hålla fingrarna på analogspaken och standardknapparna, desto snabbare kommer nog din reaktionstid att förbättras. Jag kommer antagligen att skaffa 3DS-versionen i alla fall, men det är mest för att kunna öva mellan soffmatcherna och för att eventuellt kunna tävla mot 3DS-vänner och andra spelare som man möter på tåget eller kanske på någon spelmässa.

Du kan läsa mer om karaktärerna och kommande multiplayerlägen i vår E3-artikel!

Hemsida för nya Super Smash Bros på 3DS och WiiU