Den nya trailern för Square Enix kommande spel visades på Tokyo Game Show Japan. Här kan vi se ett utökat fokus på actionorienterade strider i realtid, med silkeslena animationer och samarbete mellan karaktärerna. Miljöerna är som vanligt storslagna och inspirerande, men de ser också mer levande ut än de i tidigare Final Fantasy XIII och XIII-2. Final Fantasy XV kännetecknas av rörelsefriheten när man strider, vilket vi bland annat kan se när karaktären använder svärdkast för att teleportera sig. För de som gillar mer stillastående strider och egendesignade karaktärer så finns fortfarande Square Enix MMO, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn att tillgå. Final Fantasy XV regisserades tills nyligen av Tetsuya Nomura, men det har nu överlämnats till Hajime Tabata som varit involverad i projektet sedan 2013. Final Fantasy XV utvecklas för Playstation 4 och Xbox One, men releasedatumet är inte känt.

Se även vår videorecension av Final Fantasy XIV: A Realm Reborn