Pridefest är ett spel för mobiler och tablets där du får organisera din egen Prideparad. Det innehåller utmaningar för att låsa upp nya paradföremål, kläder och tillbehör och målet är att göra din parad så levande som möjligt. Du kan skapa din egen avatar och klä ut den med en mängd olika tillbehör, chatta med vänner och besöka varandras städer och parader. Tanken är att människor av alla bakgrunder ska få en interaktiv möjlighet att bli delaktiga och sprida medvetenhet om de jämställdhetsfrågor och fria uttrycksformer som fortfarande undertrycks i delar av spelindustrin, samt att få fira mångfald och kreativitet.

Hemsida för Pridefest – Du kan även följa dem på Twitter eller Facebook.

“Gaming is the largest entertainment sector in the world, and Atari
is one of the most recognizable and iconic brands. To have them support our conference and cause, as well as bring an LGBTQ-themed game to market is a huge step toward equality in gaming. It’s extremely important that we see these large publishers like
Atari stepping up to the plate, and I’m excited that they have the courage to take the first step in supporting the community.”

– Matt Conn, founder of the GaymerX convention

Här kan du läsa mer om vårt tidigare reportage, Nörd på Pride – En tillbakablick.