Polk Audio kanske
för många är okända, men de har varit med länge. Vi har fått tillfälle att låna ett exemplar av Polk Audio Xbox 360 headset, Melee. Står sig Polk upp till de stora, eller faller de som en sten? Se eller läs vår recension nedan!Jag måste säga att min initiala reaktion när jag kopplat in alla kablar och drog igång ett spel var hur bra ljud det var, och jag är även väldigt nöjd med hur lite kablage det var att koppla in. En USB-kabel för ström, en optisk kabel från Xboxen för spelljud, och en väldigt lång kabel (med en väldigt smidig ljudmixer) till handkontrollen som förstås även fortsatte in i hörlurarna.

Dock märkte jag snabbt att vid tysta segment i spel brusar och sprakar lurarna något om man har för hög volym. Sänker man volymen så försvinner även detta. Problemet blir då istället att man kanske inte får så hög volym som man vill ha. Då detta är ett låneexemplar är jag osäker på om det ska vara såhär eller om något har hänt från tidigare recensenter. Är det däremot mycket ljud så är det inget jag stör mig på. Mikrofonen finner man gömd i vänstra luren och man får enkelt fram den genom att trycka in och låta den falla ut. Den sticker inte ut så mycket och den går inte att justera något, vilket gör mig lite orolig eftersom den då enkelt kan störas med ljud i rummet. Så länge mikrofonen är intryckt i luren är den även avstängd, vilket är en smidig mute-funktion.

Polkaudiomeleetxtscrn

Med en väldigt smidig ljudmixer till handkontrollen

Polk har valt material av hög kvalitet, till exempel har man metall inte bara i bågen utan även i själva “armen” som håller fast själva lurarna med elementen. Det här gör att headsetet känns väldigt gediget, faktiskt det mest gedigna jag testat här på CtrlAltElite.

Sammanfattningsvis tycker jag att Polk Melee är ett väldigt bekvämt headset. Det har väldigt bra ljud och har en väldigt enkel installation och bidrar inte med så mycket kabeltrassel som t ex Tritton Pro+ gjorde. Jag gillar också att man faktiskt kan använda lurarna till andra enheter än bara sin konsol, vilket gör de mycket mer flexibla än många andra modeller. Lurarna är relativt kompakta och ser inte direkt ut som ett vanligt gaming headset, så jag skulle inte skämmas med att gå runt med dem på stan. Pluspoäng för det.

Med tanke på vad Melee-lurarna kostar tycker jag att man borde lagt lite fokus på att försöka få bort bruset och ”spökljuden” som Xbox 360 har. Då maxvolymen inte är så hög tycker jag det är lite konstigt att det brusar så pass mycket som det gör. Sänker man volymen så försvinner detta så klart, men å andra sidan så är det inget som stör under spelets gång.

Tänk på att Polk Melee bara passar med originalkontrollen, utan chatboard.

Polk Melee

8

Design

10

Byggkvalitet

8

Ljudkvalitet

8

Prisvärdhet

6

Plus

  • Välbyggt
  • Bra ljud
  • Enkel installation
  • Lagom tryck på huvudet
  • Går att använda till dator/mobil

Minus

  • Surrar vid hög volym
  • Sprakar när man vrider på volymrattarna
  • Maxvolym kunde vara högre