Det ser ut som att Blizzard äntligen kommer ge oss fler möjligheter att tävla i Diablo 3. De har börjat utveckla ett system som kan fungera för ladder seasons och leaderboards för de som gör bäst ifrån sig. Här är en förhandstitt på vad de gjort om i spelsystemen.

Seasons: Liknar ladders som Diablo 2 hade, där du kan starta en ny karaktär samtidigt som alla andra och få tillgång till tidsexklusiva legendaries samt Conquest Achievements och tillhörande leaderboards. Personligen har jag länge sett fram emot ladder seasons!

Greater Rifts: Det här är en revamp av Tiered Rifts som innebär att det nu finns en chans att en Nephalem Rift Guardian tappar en Greater Rift Key. Om alla i ditt party har varsin sådan nyckel kan ni försöka er på en omgång av Greater Rifts vid Nephalem-obelisken.

  • Greater Rifts går ut på att snabbt fylla upp en mätare med monster kills under en viss tid
  • All loot förflyttas till Rift Guardians så att ni slipper slösa din tid på att plocka upp items
  • Svårare monster är värda mer på mätaren för att balansera ut dem mot klenare monster
  • Du kan inte återuppliva dig i staden eller vid din kropp och banner teleports funkar inte
  • Klarar ni ett Greater Rift så tas din grupp till en ny svårighetsgrad beroende på tiden
  • Om ni gör bra ifrån er kommer ni med på leaderboards och kan vinna Legendary Gems

Diablo3_RoS_PTR_2.1.0

Leaderboards: Splittad ranking för Normal/Hardcore, samt för Seasonal/Regular. Andra kategorier är Solo (per klass), Grupper av 2, Grupper av 3 samt Grupper av 4. Speciella Conquest Achievement Leadersboards blir såklart exklusiva för Seasonal Characters.

Combat Changes: 1 Dexterity ger nu 1 Armor till Demon Hunters och Monks istället för Dodge. Relaterade passives kommer att designas om så att de passar det nya formatet. Tanken är att de ska få en stabilare damage mitigation istället för att råka ut för spikes. Healing har också designats om så att det du får från din gear blir mer betydande än hur många health globes du kan plocka upp per minut, för att balansera svårare Greater Rifts.

The Cesspools: Det här blir en ny spelbar karta i Rifts, liknar Westmarch Sewers.
Patchens releasedatum är ännu okänt, men vi kommer få testa den i en PTR soon™.

 

Se gärna videorecensionen av Diablo 3 Reaper of Souls

Källa: Diablofans – First look – Patch 2.1.0 PTR preview