Det är många intryck vi måste fightas med under E3, och ett av dem är Bethesdas Melee-combat spel Battlecry. Spelet kommer bjuda oss på ett grafiskt väldigt snyggt spel, men framför allt kommer vi få ta del av en helt ny form av multiplayer med hela 16 spelare mot varandra.

Banorna är mindre Warzones, mindre banor där alla 32 spelare ska samsas om de olika punkterna. Grafiskt kommer spelet ha en väldigt vuxen ton med inslag av ”cartoony” effekter så som bloodsplatter. Under E3 bjöds vi på speltrailer ifrån banan med namnet Fracture. På banan slåss hela 3 olika factions mot varandra varpå det släpps flera klasser och karaktärer allt eftersom spelets utveckling går snabbt. Ungefär samma modell kör de flesta MOBA-spelen (Multiplayer Online Battle Arena) på redan i dag. Unikt med Battlecry är just det faktum att spelarna enbart kan använda sig av simplare vapen och enklare varianter av magier, då krut förbjudits av regeringsmakten. Ett magiexempel är Berzerk-mode som gör din karaktär starkare för ett par sekunder. Bethesda som utvecklar spelet säger att spelets handling (Om det nu finns någon riktig handling i ett Online multiplayer-spel) utspelar sig före det första världskriget, om dock med ett par justeringar.

Titta in trailern här nedan så får ni se det som visades på E3!