Bilälskare, se hit! Driveclub är nästa stora spel för oss som älskar att tävla mot andra, pimpa bilarna med häftiga dekaler och bara se staden som en enda stor sandlåda. Driveclubs huvudfokus är att man skapar/går med i olika bilklubbar som tävlar mot varandra i olika tvälingar – och så är det ju galet detaljrikt och snyggt på samma gång. Spelet är exklusivt till Playstation 4 och kommer att släppas den 7:e Oktober.

Under E3 fick vi se en snabb trailer ifrån spelet men även en hel del live gameplay där man fick testa på en mindre bana placerad i Indien. Driveclub är som sagt riktigt snyggt och det märks exempelvis vad gäller ljussättningen och hur reflektioner speglas på bilarna. I banan som visats böljar värmen starkt och solen är på väg att gå ned (Spelet har dagscyclar) och landskapet skuggas långsamt av natten. Inte nog med det så kommer spelet ha väderförändringar så det gäller att vara beredd på det oförutsedda som kommer påverka både sikten och väglaget. Driveclub kommer paketerat med omkring 50 bilar som valts ut med omsorg, allt för att ändå skapa en gedigen skara bilder i flera olika typer (Rallybilar, dirtbilar etc). Unikt sett till ljudet i Driveclub har man använd 60-talet mikrofoner för att fånga upp de autentiska billjuden från alla bilar.

Spelet är inte utformat för dem som älskar att samla på sig en massa bilar och bör inte heller jämföras med de stora racing simulatorerna. Fokuset har istället varit att skapa en enklare upplevelse där man siktar på att stegvis klara små mål och är därför på så sätt mer anpassat för en större målgrupp. I spelet kommer vi kunna tävla på platser i Scandinavien, Chile, Skottland och Indien bland annat. En bilklubb består av 4 spelare där man allt eftersom levlar upp klubben och dess rykte genom att utföra olika ”stunts” som att ligga tätt på andra, passera dem tätt eller slira i kurvorna. Givetvis erhålls en stor klump erfarenhetspoäng ifall ditt lag även vinner en match mot en annan klubb.