Att Sony får hålla sin presentation på kanske världens sämsta sändningstid stoppade inte oss från att sätta oss framför det man hade att presentera. Sony bjuder oss på flera nya spel och gör avslöjanden efter avslöjanden. Något måste man ju kunna presentera efter att Microsoft lyckades så väl med att presentera massa nya spel under sin presskonferens. Sony lyckas bra och här nedan kan ni läsa hela sammanfattningen.

Destiny
Visningen inleddes med en blå ljusshow som efterföljdes av en rymdinspirerad trailer från ökenlandskapet på Mars. Människans livslängd hade tredubblats och vi hade börjat kolonisera planeterna runt omkring oss. Spelet är Destiny och världen behöver din hjälp. Du spelar som en Guardian och har med dig en liten robot på din resa i det gigantiska MMO-universumet. PS4-ägare får ta del av Destinys Beta den 17 Juli, men man kan även skriva upp sig för att få testa Alfa-versionen från och med torsdag. Sony kommer även släppa en vit PS4 bundle med Destiny. Releasedatum blir den 9 September!

The Order 1886
Trailern inleds med att en man går ner i kloakerna för att undersöka någonting i mörkret. Han har med sig en lykta och upptäcker en människoätare som omvandlas till ett monster. Spelet är i 3e person och använder äldre typer av skjutvapen.

Entwined
Spelets utvecklare visade upp ett nytt konceptspel där målet var att med analogspakarna styra två mindre varelser samtidigt. De var två själar från ett kärlekspar och spelarens uppgift var att föra ihop dem till en stor drake. Detta skulle dock inte vara så lätt eftersom det kunde ta upp till 9 levnadsresor innan de hittar fram till varandra. Playstationversionen släpps idag och kostar bara 10 dollar!

Infamous: First Light
Som en blixt ifrån en klar himmel kom denna utannonsering mitt i allt. Visserligen var Sony uppe i att presentera nya spel i och med Entwined och The Order, men att Infamous ska få en uppföljare var rätt oväntat. Spelet kommer släppas redan i Augusti 2014, och trailern nedan visar delvis på att bygga vidare på det vi upplevde i Infamous: Second Son.

Little Big Planet 3
Sackboy är tillbaka och har dessutom med sig nya funktioner och ett mer dynamiskt samspel mellan flera olika karaktärer. En av dessa är Oddsock som är lite snabbare och kan hoppa mellan väggar. Toggle är en större karaktär som är stark och gärna flyttar runt på tunga saker i omgivningen. Swoop är en fågel som kan flyga och hitta saker som de andra inte kan. Tillsammans kan de hjälpas åt och upptäcka miljöerna tillsammans och ta olika roller. Du kan även spela de gamla banorna från tidigare spel!

Bloodborne
Ännu en sprillans ny spelserie ifrån Sony. Spelet verkar hamna under skräckgenren då det vi ser i trailern syftar på just det, deformerade varelser på väldigt mörka platser. Obehagligt minst sagt!

Far Cry 4
Vi får också se Far Cry igen med Ajay Ghale i huvudrollen. Åter igen så får vi tillgång till vår härliga wingsuit och en grappling hook att ta oss runt med! Spelet leker med en hel del färgglada objekt som inte riktigt hör hemma i den naturliga miljön, men detta bidrar också till en fräsch ton som gör spelet inbjudande och lekfullt som på cirkus. Vi ser elefanter och minihelikoptrar som du kan skjuta ditt vapen från. Vi ser även slowmotion-explosioner som firar att du lyckats ta ner en outpost. Det utspelas i Himalaya och du kan bjuda in dina vänner till multiplayern även om de inte äger spelet ännu!

Dead Island 2
Vi fick se hur huvudpersonen i trailern långsamt omvandlas till en zombie! Spelet får en 30-dagars Beta som är exklusiv till PS4. Kan det rädda serien?

Battlefield Hardline
Sony visade upp en exklusiv gameplay trailer för det nya Battlefield-
spelet som bland annat visade upp alla möjliga features som vi kommer få spela med. Grappling hooks, ballistic shield och mycket mer. Betan finns ute nu om du vill pröva det!

Magicka 2
Sedan visades en trailer för Sonys samarbete med Paradox Interactive!

Grim Fandango
Remaken av detta klassiska spel blir exklusivt till Playstation vita och PS4!

Vi såg även en mixad trailer för några spel som kommer till Sonys plattformar. Devolver, Broforce, Titan Souls, Not a Hero, Hotline Miami 2: Wrong Number och The Talos Principle.

Let it Die
Det här ser ut att bli ett spel med massor av realistiskt och glorifierat övervåld.

Abzû
Skaparna av Journey har nyligen skapat studion Giant Squid och har jobbat på ett imponerande undervattensspel där dykare möter fiskarna i deras naturliga miljö.

No Man’s Sky
Det här spelet debuterar på PS4 och innehåller enorma mängder färg och intressanta ljud. Det är fyllt av härliga varelser, såväl getter som dinosaurier. Vi såg även en flygfarkost som liknar en X-wing och spelaren tar sig sömlöst från en planet ut till rymdstationerna utanför. Där krigas det för fullt och vi flyger istället ner på nästa planet som är helt olik den första! Varje spelare kommer starta på en egen planet och universumet är slumpmässigt genererat och oändligt. Det häftiga blir att se spelarna upptäcka resten av världarna och se hur andra reagerar på de storslagna miljöerna.

Mortal Kombat X
Vi fick en actionpackad trailer fylld av olika slagskämpar och nya miljöer! En av karaktärerna hade även en mindre karaktär på sin rygg som gick att styra.

The Last of Us till PS4 fick en trailer för sin Remastered Edition som kommer den 29 Juli.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain fick en trailer som visade flera scener från spelet.

Grand Theft Auto V kommer också till PS4 i höst och du kan föra över dina karaktärer!

Batman Arkham Knight
Årets fiendelista innehåller bland annat Penguin och Scarecrow. Batman visade upp sin batsuit som gör att han snabbt kan glidflyga genom hela Gotham. Vi fick även se Batmobilen som imponerade rejält på tittare världen över!

Project Morpheus
Ett virtual reality-tillägg som använder Playstationkameran för att skapa en riktigt genuin inlevelse i spelvärlden. De presenterade även hur de kunnat förbättra Playstation Network med flera sociala funktioner. Vi fick sedan lite skryt om hur stark deras konsol är, samt en del statistik som stödjer detta och hur nöjda användarna har varit. I sommaren ska det också bli lättare att skapa en personlig scen för de som vill streama. Sist fick vi även veta att Playstation satsar på att bli den bästa platformen för Free-to-play-spel.

Streamingtjänsten för att spela PS3-spel får en Beta med Playstation Now som kommer rullas ut i USA och Canada den 31 Juli i sommar. Med tiden så kommer de även kunna spelas på Playstation Vita. Sonys remote play feature har också gett PS Vitan ett lyft då det kan spela spel från PS4. Vi kommer även få open Betas för God of War: Ascension och Metal Gear Solid 5. Playstation TV kommer kosta 99 dollar och blir ett sätt att spela remote play från din PS4, fast på en valfri TV i ditt hus.

Några spel som kommer till PS Vita är Borderlands the Pre-sequel, Child of Light, Tales of Hearts R och även en Minecraftversion som innehåller co-op för flera spelare. Marvel kommer också bidra med två exklusiva tv-serier Powers som du kan se via Playstation Network i December. Det första avsnittet är gratis för alla medlemmar, men resten är bara gratis för de med PSN Plus. Vi fick även se trailern för Ratchet and Clank: The Movie 2015!

Trumfkortet blev Uncharted 4: A Thief’s End som kommer 2014 och utspelas i djungeln!