Nintendo är inte på plats i år utan har valt att göra en digital presskonferens med förinspelade videoklipp där Reggie Fils-Aime slåss mot Nintendobossen Saturo Iwata på ett väldigt effektfullt sätt. Nedan listar vi alla spelen som Nintendo visade upp under deras digitala presskonferens

Super Smash Bros Wii U
Vi kommer kunna spela som våra egna Mii-karaktärer, de som vi själva skapar i Nintendo-universumet, samt att man i och med Super Smash Bros Brawl även bjuder in NFC-karaktärer, riktiga leksakskaraktärer i stil med det Skylander hållt på med under en längre tid. De egna karaktärerna, Miis, kan användas utifrån tre olika fighting-stilar. Det går snabbt mellan bytena i trailern för Super Smash Bros Brawl, så för den intresserade bör ni definitivt titta in trailern nedan för att ta del av den matnyttiga informationen. Spelet släpps till 3DS  den 3e Oktober, medan Wii-U versionen släpps till ”Holiday season”.

Amiibo-karaktärer
Skylandersischmodeller (Amiibo) är små leksaker som placeras på Wii-U-kontrollen och laddar in den specifika karaktären i olika spel. Informationen sparas i leksaken som du sedan kan plocka med dig till dina vänner och fortsätta utveckla din karaktär eller bara spara information om spel du spelat, hur länge du spelat med just den karaktären och liknande. Super Smash Bros Brawl och Mario Kart 8 är de första spelen som kommer ha stöd för Amiibo-karaktärerna.

Yoshi Wolly World
Yoshi + Kirbys epic Yarn = Yoshi Wolly World. Ett mysigt spel för de somälskar Yoshi. Det finns mycket tid för utforskning då det inte finns någon riktig timelimit för att klara av de olika banorna som annars existerat i alla andra Super Mario-spel. Spelet kommer även ha support för co-op och att spela två stycken samtidigt, allt för att samarbeta och hitta alla gömställen runt om i världen. Spelet kommer att släppas 2015, men när mer specifikt är ännu oklart.

Captain Toad
Äntligen kommer vår kära lilla Toad få ett eget spel, Captain Toad: Treasure Tracker. Påminner en hel del om tidigare Super Mario-spel, förutom att du spelar som just Toad. Med hjälp av Wii-U-kontrollen kan du komma åt ett förstapersonsperspektiv och kan på så sätt hitta gömda skatter och liknande.

The Legend of Zelda Wii-U
Arstylen är fortfarande densamma, samma mysiga atmosfär som återfinns i exempelvis Skyward Swords lite ”vuxna” celshading. Spelet i sig har expanderats på så sätt att det inte längre bara ska finnas en lösning på olika pussel eller en endaste väg in till olika områden. Världen är större och detaljrikare med möjligheten att springa runt precis som man själv vill. I trailern går det även se Link hoppandes mot en stor fiende med sin pilbåge, vars pil vecklar ut sig och och blir magisk.

Pokemon Omega Ruby / Alpha Sapphire
Vad vore väl en presskonferens utan ett Pokémon spel. Det är föga förvånande att vi återigen får se spelet som aldrig tycks sluta expandera. Den 21a November 2014 kommer vi få ta del av spelet som släpps till Nintendo 3DS. Mer information kommer garanterat inom kort, då det är mindre än ett halvår innan spelet ska släppas.

Mario Vs Donkey Kong
Nintendo verkar vara fast bestämda på att man tänker hålla kvar vid sina kära karaktärer som Mario och Link, dessa karaktärer finns representerade i nästan alla spel snart. Här, Mario vs Donkey Kong som verkar vara ett typ av pusselspel där du ska undvika den håriga besten så gott det går.

Art Academy
Lär dig rita som personalen på Nintendo. I det här spelet får vi ta del av olika typer av guider för att själva kunna rita våra favoriter som exempelvis Yoshi, Kirby, Mario eller Link.

Bayonetta 2
Detta spel som lyckats blivit Nintendo-exklusivt är nog det mest vågade spelet Nintendo någonsin kommer plocka in på sina konsoler. Vi får även se ett par bossar samt att vi får se ett par Nintendo-kostymer i spelet. Det är ju trots allt Nintendo-exklusivt.

Huryle Warriors
Ett spel som skriker Dynasty Warrior fast med karaktärer och miljöer ifrån Zelda, det är vad Huryle Warriors är. Inte nog med att du kan spela som Link får du även möjlighet att kriga loss med Zelda, Midna och Impa för att nämna några. Inte nog med det kommer det även finns med Co-op, så vi kan vara två personer som slår oss igenom hårder av fiender.

Kirby 3DS and the Rainbow Curse
Finns egentligen inte så mycket information, vi får se en speltrailer om spelet i klassiskt 2D-stuk i bästa Kirby: Epic Yarn-anda. Spelet släpps under 2015, och titta in den korta trailern för att bli hänförda av den urgulliga Kirby.

Xenoblade Chronicles X
Japanskt rollspel i all ära. Vi bjuds på en rätt så intetsägande trailer förutom att den sätter något av en liten berättelse i skallen på oss. Titta och njut av det lilla!

Mario Maker
Ett spel som låter dig som spelare att själv skapa nivåer i Super Mario, eller varför inte förändra en redan befintlig bana. Med ett enkelt knapptryck går det att förändra grafiken ifrån det klassiska 8-bits grafiken till det lite mer modernare grafiken som vi stött på i exempelvis New Super Mario U. Spelet styrs med stylusen som gör det enkelt att rita om banorna, lägga till och ta bort fiender samt att skapa olika hinder för spelarna.

Splatoon
Äntligen kommer ett online multiplayer-spel till Nintendo, det var bannemig på tiden. Spelet har stöd för upp till 8 personer på nätet samtidigt (4v4). Splatoon går ut på att färga banan i sitt egna lags färg med hjälp av bläckpistoler som man springer unt med. Finns även en hel del powerups som en gigantisk roller som rullar ut färg och liknande. En unik del med spelet är att man när som helst kan byta mellan att vara person och bläckfisk, båda med sina för- och nackdelar.

Mario Party 10
Ett nytt år, ett nytt spel i den störtsköna serien som tar konceptet ”minispel” till en ny och underhållande nivå. Kolla trailern, information känns överflödigt.