Och så var det då äntligen dags för E3 igen. Spelmässan drar i år igång med Microsofts presskonferens där vi lovas en hel presskonferens ”Dedicated to Games”. Nedan listas spelen som visats under presskonferensen och den matnyttiga informationen vi bjöds på.

Call of Duty: Advance Warfare
Det elfte spelet i serien kommer bjuda in spelaren till ett framtida krig där robotar, vapen med hologramtillbehör och robotflugor är vardagsmat. Omgivningen verkar även den vara interaktiv då spelaren visar prov på råstyrka då man sliter av en bildörr och använder som sköld. Vi får även se en del nya tillbehör exempelvis en X-ray granat, eller flygande, målsökande granater. Xbox One-ägarna kommer få tidsexklusivitete för spelets all DLC. Speltrailern avslutas med orden ”Power Changes Everything” och kan mena på att man nu spelar som en mer robotliknande soldat. Det verkar som att man hämtat inspiration ifrån både Titanfall och Unreal Tournament då man nu kan dash-förflytta sig sidledes. Call of Duty: Advance Warfare släpps i November senare i år.

Forza Horizon 2
Fortsättningsvis i presskonferens nämner man snabbt Forza Horizon 2 och visar en kort trailer för spelet. Det bästa avslöjandet hittills för alla bilälskare är att vi, trots tidigare bekräftelser, ändå kommer få ta del av The Nurburing helt gratis. Likt föregångaren kommer spelet bygga på en öppen värld där man utan några som helst laddningstider eller jobbiga menyer att tragla sig förbi, kunna hoppa in och spela på nätet. Nytt för årets upplaga av spelet är även carclubs som är en typ av klaner där du kan vara upp till 1000 spelare i en och samma klubb. Man lovar även att spelet kommer spelas i 1080p och 30 FPS. Förväntas släppas den 30 September i år.

Evolve
Evolve är ett spel vars spelidé fungerar utmärkt på nätet. Här spelar man fem personer i en och samma match. Fyra spelare i samma lag vars mål är att döda motståndaren som i det här spelet är helt ensam. Självklart finns det en härlig catch med det hela, och det är att den ensamma spelaren är ett monster vars mål är att ta död på fiender och växa sig större och starkare. Den ensamma spelaren är en boss som de fyra andra spelarna ska försöka döda. För att lyckas döda bossen delas laget upp i fyra olika klasser; Assault, Medic, Trapper och Support. Skaparna av spelet har tidigare gjort det underbara zombiespelet Left 4 Dead 2, vilket även det brer på spelarnas höga förväntningar för spelet. Release förväntas till November i år.

Assassins Creed: Unity
E3 må vara årets händelse för alla spelföretagen där man får visa upp lite av det man arbetar med. Ubisoft är inte sena ute med att äntligen få visa upp sitt kära barn, Assassins Creed: Unity, spelseriens riktiga next-gen-titel. Spelet kommer att utspela sig i ett 1800-talets Paris med över hundratals uppdrag och Uplay-belöningar. För första gången i spelserien kommer du nu även kunna skapa ett eget brotherhood, en typ av klan, med upp till 3 vänner. Något som dock gör att spelet mer känns som en underbar film är själva interfacet som blivit än mer avskalat, allt för att bjuda spelaren på en så kliniskt och underbar upplevelse som möjligt. Vi bjuds på en film direkt ifrån spelet och hur det funkar att spela med sina tre andra vänner och hur man i slutändan tar död på Marie Antoniette och spetsar hennes huvud och jublar på torget.

Dragon Age: Inquisition
Genom de snabba bytena av speltrailers som är Microsofts ledmotiv för kvällen får vi se en snutt ifrån kommande Dragon Age: Inquisition. Vi bjuds på vackra gröna miljöer, eldsprutande drakar och hur spelets combat-system verkar ha utvecklats med mer flytande rörelser mellan animationerna och spelarens val av attacker. Utöver speltrailern vi får se finns det egentligen ingen matnyttig information förutom att spelet förväntas släppas den 7:e Oktober redan i år. Vi kan nog förvänta oss en hel del information om spelet under veckans spelmässa.

Sunset Overdrive
Från ett spel till ett annat bjuds vi upp på dans med Sunset Overdrive, ett spel som liknar något som skulle kunna lanserats redan på Dreamcast i samma veva som Jet Set Radio Future. Du spelar som en ung Eric Saade-lookalike vars mål är att döda massa mutanter på så häftiga sätt som helst. Till ditt förfogande använder du dig av överdimensionerande och unika vapen samt fällor. Spelet verkar i övrigt vara väldigt arkadigt med snygga specialeffekter, orange sörja istället för blod och en combo-räknare. Spelet förväntas släppas den 28:e Oktober i år.

Halo Master Chief Collection
Halvvägs genom presskonferensen visar man äntligen upp det som vi på redaktionen tror hållit många på tråden ifall de ska införskaffa sig en Xbox One eller inte. Vi pratar givetvis om hela Xbox flaggskepp, Halo. Master Chief Collection är en kollektion av spelseriens alla tidigare spel alla uppiffade med ny och modern grafik dock med spelens respektiva orginal spelmotorer, alla körs även i 1080p och 60 FPS. Detta gäller även spelseriens alla multiplayerbanor. Bara tanken av att få spela Blood Gulch eller Sidewinder med 2014-års grafikmotorer får en och annan på redaktionen att nästan svimma av glädje. Utöver det avslöjar man att man under årets semester kommer få tillgång till Halo 5 betan. Halo Master Chief Collection släpps den 11 November i år.

Halo 5 Guardian

Halo 2 Anniversary

Dead Rising 3 DLC
Ett skönt litet av bräck i alla speltrailers och världspremiärer får vi veta att man i skrivande stund kan ladda ned ett DLC till Dead Rising 3 som gör att spelet går helt bananas med karaktärsbesök som Ruy ifrån Street Fighter eller Lollipop Chainsaw. Man väljer även att visa Disney Fantasia Music Evolved som skapats av utvecklarna bakom Dance Central. Ett dansspel med andra ord och som ständigt hålls uppdaterat med nya låtar att dansa till.

Project Spark
Ett spel som länge varit av intresse sedan förra årets spelmässa är Project Spark. Tänk er ett spel väldigt likt Little Big Planet fast till Xbox och aningen modernare verktyg för att skapa helt unika spelupplevelser. Vi får se allt ifrån kinaschack till episka slag mot stora drakar. Finns även en Co-op kampanj som vi hoppas få lite mer information om de kommande dagarna. Project Spark ska vara tillgängligt via Windows Store samt Xbox One Marketplace för de som är intresserade. Genom resan bjuds vi på en del indie-spel i form av Ori The Blind Forest, Inside och många fler. Man passar även på att prata om Independent Developers som ska främja alla mindre spelföretag och deras väg uppåt i hierarkin.

Rise of Tomb Raider
Nytt Tomb Raider-spel visas även kort i en CGI-trailer. Lara Croft sitter hos en psykolog som lyfter ett varningens finger för Laras tillstånd hon just nu befinner sig i. 2015 kommer spelet att lanseras, men för redaktionens skull bör man utannonsera mer information om spelet snarast möjligen för att inte skapa en tumult inom företaget, så bra tycker vi det senaste spelet i serien var.

The Witcher 3: Wild HuntEtt annat spel som visas upp i form av gameplay-film är The Witcher 3: Wild Hunt som visar upp hur ”hunting” kommer gå till i spelet, exempelvis att du skjuter ett djur eller en fiende så kommer denne självklart att blöda, vilket gör ditt jobb än lättare att spåra denne. Grafiskt kommer spelaren att bjudas på en häftig upplevelse för ögonen, bara en sådan sak som att blodet ifrån kroppar kan sprida sig i vattnet på ett effektfullt sätt, eller de storslagna och detaljrika miljöerna gör att The Witcher 3: Wild Hunt definitivt är en stark kandidat till årets spel redan på förhand. Vilket år det handlar om är dock ännu oklart då vi inte fick veta ett releasedatum.

Tom Clancy’s The Division
Avslutningsvis av presskonferensen som pågick i en och en halv timme får vi se lite gameplay av Tom Clancy’s The Division. Även detta kommer få tidsexklusiv DLC för Xbox One. Utöver den tidigare informationen vi fått av spelet får vi se en kort gameplay-frekvens där vi får se detaljrika miljöer, lite vapen och det häftigaste av allt var nog den information som dyker upp när man skjuer på olika saker. Spelet förväntas släppas till 2015.

Scalebound
Scalebound ifrån Platinum Games var presskonferensens största överraskning. Visserligen ser huvudkaraktären ut lite som Dante och äger dennes personlighet rakt igenom, men att kalla det för Devil May Cry-spelet vi hoppades på kan man inte riktigt säga. Striderna görs, vad som visas i trailern, mot gigantiska monster i form av drakar och överdimensionerade krabbor. Karaktären verkar även erhålla en speciell egenskap när han drar på sig sina hörlurar.

Crackdown 3
Mot avslutningen får vi även se Crackdown 3 i trailer skapad i spelets spelmotor. Crackdown 3 är Xbox One-exklusivt och kommer paketerat med dedikerade servrar för en multiplayer-upplevelse, en gigantisk stadsmiljö i form av den återkommande staden Pacific City. Titta på trailern och njut, precis som halva redaktionen gör.

Fable Legends
Fable Legends ifrån Lionhead Studios visar upp ett spel som visserligen kan kännas något efter sin egen tid och använder sig av samma grafiska stil som seriens tidigare spel. Nytt denna gång är dock det något snabbare spelupplägget och hur man hoppas på att spelet blir något mer än bara en Co-op upplevelse. Man kan även spela som ond i Fable Legends, och väljer du detta spelläge får du istället spela lite som ett RTS utifrån ett fågelperspektiv där du ska placera ut fällor och monster för att stoppa motståndaren. Betan drar igång i höst men dock får vi inte veta något om spelets faktiska release.

And that’s it folks. Microsoft bjuder på en presskonferens där vi får se spel i överflöd, inget tjafs om massa försäljningssiffror eller något i stil med det vi fick se förra året. Bra jobbat Microsoft, ni har precis gjort oss alla mer intressanta av eran Xbox One.