Electronic Arts, ett av spelvärldens absolut största spelföretag fick äntligen inleda sin presskonferens på E3. Förväntningarna ifrån redaktionsmedlemmarna och halva världen var skyhöga i hopp om en hel del avslöjanden och bekräftelser på spellanseringar som exempelvis Star Wars Battlefront eller Mirror’s Edge 2. EA bjöd in oss på en minst sagt häftig presentation och här nedan går det och läsa mer om varje utannonsering.

Star Wars Battlefront
Redan vid start sätter EA ribban högt, presskonferensens rum bländas av ett blått ljus och musiken börjar spelas högt. En av arbetarna borta på svenska DICE pratar och berättar om arbetet bakom Star Wars Battlefront och det nära samarbetet med Lucas Arts. Det vi får se är lite av ett ”Behind the Scenes”-material om hur man gått till väga för att skapa en så autentisk upplevelse som möjligt för spelarna.

Dragon Age: Inquisition
Filmen inleddes med hjälp av en livespelande celloist samtidigt som ljuset långsamt tonas ned ifrån en hård röd färg. Musiken påminner en del om musiken ifrån Lord of the Rings samtidigt som de vidsträcka gröna landskapen målas upp på skärmen för tittarna. Vi tas med på en flygtur genom städer, borgar och flygande öar, allt sådant där som får våra ögon att vattnas. Direkt efter den fina trailern startar en gameplay-film som visar hur en spelare styr flera olika hjältar som slåss heroiskt mot en Frostback-drake.Det finns även ett nytt spelläge i Dragon Age: Inquisition som låter spelaren få den ultimata kontrollen, bestämma exakt vad dina hjältar ska göra och när. Sist visades en CGI trailer med spelets story och några av personerna du kommer möta under spelet. Releasedatumet blir den 7 Oktober i höst.

Mass Effect 4
Bioware visar inte bara upp sitt nya Dragon Age-spel utan hintar även om ett nytt spel i Mass Effect-serien. Den här gången handlar det om hela universumet och dess ombyggnad, och hur man kommer försöka starta om från början med grundpelarna i spelserien för att eventuellt skapa en helt ny spelserie. Vad exakt det är Bioware har i görningen vet vi ju självklart inte, men det ser onekligen intressant ut.

The Sims 4
Det nya Sims-spelet fick en kvinnlig presententatör som berättade om hur AI:n i spelet förbättras och hur karaktärerna nu reagerar mer träffsäkert på sin omgivning och olika personligheter. Det blir lättare att skapa karaktärer med flera sliders för deras olika proportioner. Du kan även kontrollera vilka personer de blir kära i och de levande landskapen berättar samtidigt en egen historia. Händelser får långsiktiga konsekvenser och känslor som sprider sig bland dina karaktärer. Releasedatum blir 2 September i höst.

UFC
Bruce Lee introducerade det nya UFC-spelet med att han kommer vara en spelbar karaktär. Vi visades sedan en live-match från spelet där hans avatar mötte en världs-
mästare i UFC genom att slåss med en snabb och flytande stil. De visade även upp ett par submissions och en riktigt stadig framerate i klippen. Spelet släpps nästa vecka!

NHL 15
EA visade här upp en hel del realistiska spelarmodeller och animationer som verkligen kunde övertyga tittaren om att detta var så nära riktig hockey man kan komma. Trailern hade även en filmisk polish och visade upp en ingame-publik med stor inlevelse.

Criterion Games
Criterion Games berättade sedan om hur de gått från Burnout och avskilda kontor till ny utvecklingsmiljö med mycket gemenskap och samarbete. De visade upp sina nya spelkoncept där spelaren bland annat kan kasta sig ut i luften och flyga mellan fordon under flera olika typer av stunts, liknande Just Cause-serien fast i förstaperson.

PGA Tour
Årets golfspel körs i Frostbite 3 engine och gästas av banor som Paracel Storm!

Madden 15
Här har EA jobbat på att öka det defensiva metaspelet genom att låta dig styra detaljerna i dina tacklingar och deras konsekvenser. Istället för skriptade cutscenes så reagerar spelarna med över 100 nya reaktioner och animationer som renderas i realtid.

Dawngate
Utvecklarna har satsat på ett flexibelt MOBA metagame efter att de brytit ned genren till sina beståndsdelar och frågat spelarna vad de verkligen vill ha. Kartorna har fått mer story som knyter an till karaktärerna som finns i spelet och utvecklarna jobbar väldigt nära sin community för att kunna ge spelarna och karaktärerna ett genuint syfte.

Mirror’s Edge 2
Vi får en tillbakablick på hur Faith återskapats i DICE nya spel och utvecklarna berättade om sin personliga relation till karaktären och vad de ville åstakomma i skapandeprocessen. Vi visades en del gameplayklipp och fick reda på att DICE samarbetat med parkourartister som delat med sig av hur de analyserar miljöer medan de tar sig fram. Det finns massor av möjligheter att nå olika delmål på banorna och att komma Faith riktigt nära genom storyn. Striderna ska dessutom vara mer anpassade för de rörelsemönster som Faith har tillgång till.

FIFA 15
Spelarna i årets FIFA har fått extra emotionell intelligens som påverkar hur de reagerar på planen. Vi får även en ny fysikmotor som förbättrar bollens beteende, samt ett större antal slumpmässiga händelser som som ökar inlevelsen och känslan i spelet.
En dramatisk trailer följde där berättarrösten hypade upp spelet och spänningen rejält.

Battlefield Hardline
Karl-Magnus Troedsson och ledaren för Visceral Games berättade därefter om resan som ledde fram till deras nya polisspel. Vi fick se direktklipp av multiplayern och deras nya Heist-mode där bovarna försökte bräcka en värdetransport. Polisen svarade snabbt och det hela urartade till en sprängfylld scen av bilar och kaos. Heist utspelar sig över hela stadsmiljön och flera levolution events hjälper till att vända på de taktiska elementen. Matchen följde ett narrativ av olika sekvenser där målen förändrades dynamiskt under spelets gång. Du kan använda dig av parkerade bilar och annat som i många andra spel bara varit rekvisita. Vi såg även änterhaken som hjälper spelarna att ta sig upp till nya höjder. Banorna har vackra och varierade utomhus- och inomhusmiljöer med den micro-destruction som vi tidigare såg i Close Quarters DLCn.

Den stängda Betan för PC och PS4 startas idag och körs i 1080p med 60 fps. Klockan 22.00 streamades även spelet live från spelare som befann sig uppe på ett tak i närheten av E3.

Länk till streamen för Battlefield: Hardline