Google och Youtube är i tidiga diskussioner med Twitch.TV om att köpa plattformen. Prislappen sägs ligga strax över 1 miljard dollar, vilket är mer pengar än Twitch.TV någonsin lyckats dra ihop tidigare. Vad detta innebär för streamingplattformen vet vi
inte ännu, men parterna ska ha nämnt att det handlar mer om att få tillgång till stabila investeringar än att sälja ut plattformen och dess funktionalitet till Youtube och Google.

Det planerade köpet utreds just nu för att se till att det inte bryter mot konkurrens-förordningar på marknaden. Eftersom Google gett upp på sin forcerade Google+ integration så ser det ut som att de försöker bredda sina partners istället för att knyta ihop flera services med en plattform som tydligen inte är önskvärd bland användarna.

Källor: CNBC , Variety och Arstechnica