Nintendo meddelade idag att Pokémon Art Academy släpps till Nintendo 3DS den fjärde juli i år. Detta är en Pokémon-variant av Art Academy-spelen. I Pokémon Art Academy får du 40 lektioner i hur du ska måla, skissa eller rita Pokémon-karaktärer. Du kan sedan dela med dig av dina mästerverk till resten av världen om du vill.

Det första Art Academy-spelet kom till Nintendo DS år 2009. Det som utmärker dessa spelen är att det är lätt för användaren att lära sig rita och måla tack vare den precision som pekskärmen på Nintendo DS och Nintendo 3DS erbjuder. Art Academy-spelen erbjuder också många möjligheter vad gäller färger, verktyg, tekniker med mera. Så om du känner för att till exempel rita Pikachu, Oshawott, Charizard, Torchic, Fletchling, Fennekin med flera så är det här en perfekt möjlighet! Den första nivån av lektioner är lätt och anpassad för nybörjare, medan den sista fjärde nivån kommer lära dig mer avancerade tekniker.

PokAA_scrn_02

När du känner dig redo kan du testa spelets Free Paint mode, där du kan skapa egna Pokémon. Det finns över 100 referensbilder att låta sig inspireras av. Du kan också importera bilder som du tagit med kameran på din Nintendo 3DS. Det finns också ett Quick Sketch-läge om du bara vill göra enklare teckningar eller träna lite när du bara har en liten stund över. Alla ritningar och målningar kan sparas i ditt personliga album i spelet och sen kan du dela med dig av dem till andra, antingen lokalt till andra Pokémon Art Academy-spelare eller lägga upp dem på Miiverse.

Lär dig att rita dina Pokémon-favoriter i Pokémon Art Academy. Den fjärde juli kan lektionerna börja!

Källa: Nintendo Pressrelease