Det är inte varje dag jag får möjligheten att testa datortillbehör, och när jag väl får göra det är det ju självklart världens bästa datormus. Eller så låter det i alla fall ifrån min omgivning som använder Razers produkter; ”Razers tillbehör är marknadens bästa och mest prisvärda” brukar det låta. Efter att ha tillbringat närmare ett år med Razers Naga 2014 Gaming Mouse kan jag tyvärr inte kan hålla med alla lovord datormusen har fått från höger till vänster. Antingen är det så att jag börjar bli på tok för vuxen för att bli charmad av det starka gröna neonljuset som strålar ut från Nagans alla skrymslen, eller så är det helt enkelt så att Logitechs MX518 fortfarande är den bästa datormusen, ever (Enligt mig)

razer-naga-2014-6-of-8-100048119-orig

Jag ska göra mitt bästa att förklara vad det är med Razers senaste mus som inte fångar in mig, slukar mig hel och spottar ut resterna av min kropp i en välmående sinnesstämning. Om man tittar runt på internet så får Naga 2014 ett relativt högt betyg vilket förvånar mig än idag. Razer Naga 2014 Gaming Mouse har hela 17 knappar totalt, där 12 av dessa är placerade på sidan och lättåtkomliga för din tumme. Knapparna är mekaniska vilket helt klart är en fördel jämfört med föregångaren då du nu faktiskt hör när du trycker in en knapp vilket var ett problem på förra Naga-musen. Utöver det kan vi även ställa in känslighet på Nagan hela vägen upp till 8200DPI samt kalibrera lasern undertill för att känna av vilken typ av yta eller musmatta den ligger på, allt för att optimera användarupplevelsen.

Med Razer Naga 2014 Gaming Mouse får vi även ta del av Razers underbara program Synapse 2.0. Tanken här att du kan spara en kopia på alla dina inställningar i molnet, och på så sätt få tillgång till dina keybinds, makron och liknande när du är på resande fot med din utrustning, köper ny datormus eller en helt ny dator. Jag tror definitivt att professionella spelare (E-sportare) kan dra stor nytta av just Synapse 2.0 då det räcker med att spara sina inställningarna en enda gång, för att sedan lätt importera dem till nya eller annan dator under turneringar eller liknande. Knapparna på sidan är som skrivet anpassningsbara och kan känna av ett macro kopplat till tangentbordet med en enkel knapptryckning. Och det bästa av allt, det går att komma åt programmet och möjligheten att anpassa om knappar eller ändra känsligheten i diverse spel genom ett enkelt kommando som öppnar upp Synapse 2.0 i ditt spel, smidigt som tusan.

kpkcieymtf-szywhldgka2ghaz7hx0sein1bookbj7q-100048121-orig

Men frågan jag ställer till Razer om deras Naga 2014 Gaming Mouse är detta: behöver man verkligen 17 knappar? Jag spelar till stor del MMORPG på datorn och i synnerhet mycket Guild Wars 2. Där använder jag enbart 5 av de 12 knapparna på sidan och då är de resterande 7 knapparna överflödiga. Samma sak gäller i DOTA 2 eller Heroes of Newerth, där använder jag max 3-4 knappar, allt annat är överflödigt. Sen att jag inte är den typen av spelare som älskar att använda mig av macros eller liknande, så kanske är jag fel person att uttala mig detta, men på riktigt, 17 knappar på en datormus!? I det stora hela är Razer Naga 2014 Gaming Mouse en helt klart prisvärd datormus med sitt pris på 579:- (i dagsläge) för du får oerhört mycket av tillbehöret för de pengarna. Det som dock stör mig är just det faktum att den är något obekväm att hålla i, då den har några skarpa kanter främst framtill, men även den stora mängd knappar på sidan som jag allt för oftast råkar komma åt. Ett kosmetiskt problem som jag stör mig något otroligt på är även det faktum att datormusen lyser med ett så starkt grönt sken som lett till huvudvärk ett par tillfällen. För er MMORPG-spelare är det här en definitivt prisvärd datormus, och har du pengarna nu bör du definitivt slå till!

Ta gärna en titt på våra recensioner av andra Razer produkter:

Razer Kraken 7.1 Headset
Razer Sabertooth Elite Gaming Controller
Razer Atrox Arcade Stick

Här kan du se Unboxingen av Razer Naga 2014 Gaming Mouse!


Produktfunktioner:

 • Totalt 19 MMO-optimerade, programmerbara knappar
 • Knappsats med 12 mekaniska knappar
 • Skrollhjul som klickas upp och ned samt åt höger och vänster
 • 8200 dpi 4G lasersensor
 • Razer Synapse 2.0-kompatibel
 • Bakgrundsljus med grön LED
 • 1000 Hz Ultrapolling
 • Upp till 200 tum per sekund/50 g maxacceleration
 • Ultraslick-musfötter med nollakustik
 • 2,1 m omspunnen fiberkabel
 • Mått:
 • Längd: 119 mm
 • Bredd: 75 mm
 • Höjd: 43 mm
 • Vikt: 135 g

Fullständig Fakta om Razer Naga 2014
Drivrutiner till Razer Naga 2014

Razer 2014 Naga Gaming Mouse

7

Design

5

Byggkvalitet

9

Mjukvara

9

Pris

6

Plus

 • Bra passform
 • Möjlighet att skräddarsy knapparnas funktioner
 • Bra byggkvalitet

Minus

 • Kantig design
 • Starkt grönt neonljus utan avstängningsknapp