Två gameplay trailers för Bungies storsatsning Destiny har nyligen dykt upp på nätet. Inuti sin developer diary berättar de hur de tänkt att spelarnas karaktärer ska utvecklas med hjälp av mer och mer avancerade designrustningar och vapen som tillåts på högre nivåer. Stora delar av spelet upplevs genom co-op missions där upp till tre olika klasser hjälps åt att besegra grupper av fiender och bossar med ökande svårighetsgrader och belöningar. Det finns även möjligheter att delta i PVP, free roam Patrol och storslagna story missions.

Klasserna har tillgång till alla typer av vapen som du kan hitta, men utmärker sig genom att använda olika typer av unika Focus-förmågor, rustningar och superkrafter. Du kommer bära med dig tre vapen samtidigt, ett primärt, ett tungt och ett specialvapen. Världen knyts samman genom den fredliga platsen The Tower. Du har även möjlighet att utforska utkanterna av många miljöer när du väl har lyckats få tag på rätt specialverktyg.

Om du gillar kontrollkänslan i Halo så kommer Destiny antagligen kännas bekant. Den stora skillnaden blir det MMO-inriktade spelsättet, utforskandet och jakten på loot.  Enligt utvecklarna får varje spelare sin loot privat. Detta är tänkt att stoppa hetsen att ta sig fram till belöningen först, vilket kan bryta inlevelsen och lagsamarbetet inom gruppen.  Istället kan du spela din karaktär som planerat och därefter plocka upp saker du behöver.

Planerat releasedatum är 9 September 2014 för PS4 och PS3, med senare release för Xbox One och 360. Information om preorder-Betan och fordon släpps under E3 i Juni. Bungies förhoppning är att Destiny ska bli en ny värld som spelarna vill stanna kvar i. Projektet har en budget på 500 miljoner dollar och är tänkt att hålla i ungefär 10 år. Om du vill se mer gameplay utan voiceovers så kan du titta på videon här nedanför.

Källa: Inkluderade videoklipp och diverse nätartiklar