Denna helg är det återigen dags för Retrospelsmässan i Göteborg där alla som är födda på 90-talet eller tidigare kan springa runt och vara nostalgiska samtidigt som yngre generationer kan fundera på hur vi gamlingar stod ut. Det är dags för omgång nummer fem av Retrospelsmässan och den har växt stadigt sedan starten 2010 från ungefär 700 besökare till senaste upplagan där omkring 3000 spelglada personer letade sig fram till deras lokaler.

“Retrospelsmässan är ett årligt återkommande event där du kan prova mängder av äldre konsoler och datorer samt ta del av flera roliga saker som speltävlingar, marknadsdel och uställningar. Vi startade Retrospelsmässan 2010 eftersom vi saknade en mässa här på västkusten med fokus på retrospel. Utvecklingen har sedan dess gått väldigt snabbt och bara på fyra år har det växt från 700 besökare till det föregående året då Retrospelsmässan hade nästan 3000 besökare.”
-Mikael Forslind, Retrospelsmässan

Helt klart en imponerande utveckling på denna korta tid och det verkar inte som att planerna blir mindre framöver. Nyheterna detta år är definitivt ingenting att fnysa åt, där vi exempelvis finner saker som:

  • Charles Martinet – Rösten bakom självaste Mario gör sitt allra första besök i Norden och kommer att besöka Retrospelsmässan för signering och föreläsning.
  • En hel avdelning med nyproducerade retrospel.
  • Bergsala/Nintendo är på plats och visar upp bland annat Mario Kart-spelens spännande historia.
  • Tidningen Level släpper sin nya bok om Nintendo Entertainment System exklusivt på mässdagen.
  • Den kända konstutställningen Hjärta Spel ställer ut retrodoftande spelkonst.

Om retrospel och sånt där gammalt guld är något som lockar ska du definitivt inte glömma bort att besöka Eriksbergshallen i Göteborg denna lördag. Är det någonting vi gamlingar tycker om att göra står återupplevandet av gamla barndomsminnen helt klart högt på listan och detta är ett ypperligt tillfälle att göra det på. Se bara till att vara där tidigt då min personliga erfarenhet av retrospelsmässan säger att det kommer bli en lång kö om man är sent ute.

Inträdet kostar 120:- och mässan är öppen mellan 09:00-18:00.

Källa: Retrospelsmässan