PS4 System Uppdateringen  1.70 utlovar valmöjligheten att stänga av HDCP funktionen i spel och därmed spela in via HDMI. När uppdateringen släpps är dock väldigt oklart.

Att HDCP skyddet går att stänga av innebär helt enkelt möjligheten att spela in längre videoklipp än de 15 min långa som Sony erbjuder genom Playstation 4as inspelningstjänst. 1.70 uppdateringen ska även förbättra Share funktionen genom att kombinera möjligheten med att redigera de inspelade klippen du gjort under spel sessionerna med diverse effekter, övergångar och teman för att sedan enkelt dela dem med dina vänner och via sociala nätverk.

pleasewaitupdating

Share funktionen kommer även få stöd för text, sitckers och ljudspår samt video kommentering med ”Pip” ( bild i bild) kompatibilitet genom Playstation Kameran. De inspelade videoklippen kan även delas direkt på din Facebook eller exporteras till USB och valet att ställa in hur lång inspelningstiden ska vara. Dock handlar inte 1.70 uppdateringen bara om Video och förbättringar på SHARE fronten, man har även avslöjat att auto-nedladdning och utvalda förhandsbokningar kommer gå att ladda hem upp till fyra dagar innan release, vilket i sin tur innebär att spelet ska vara klart att spela till 100% när release datumet kommer. (det går alltså inte att spela dem innan utan att de ska vara nedladdade och färdiga att starta)

Vi på CtrlAltElite och mer än troligen alla ni där ute som sitter med en Playstation 4 hoppas på mer klara besked från Sony om NÄR uppdateringen faktiskt ska släppas. Det hade vart extra kul att få denna uppdatering i ett påskägg, men vi antar att påskharen är upptagen och spelar Towerfall Ascension eller liknande. Tills dess tar vi oss en titta på vad Sharefactory är för något i Sonys egna genomgång

Källa: EU PlayStation Blog